Η Φιλαρμονική Ηγουμενίτσας στην λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα (+εικόνες)

Share Button

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας συμμετείχε στην περίφημη και διάσημη λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα που συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος κόσμου στο νησί της Κέρκυρας.

Η εξαιρετική φετινή εμφάνιση της Φιλαρμονικής, αφορά τόσο στην απόδοση του μουσικού σώματος που ήταν άψογη, όσο και στην εικόνα του (στολές, κράνη, μουσικά όργανα) αλλά και στον αριθμό των μουσικών υπό την μπαγκέρα του αρχιμουσικού Κώστα Τζάνη πιστοποιώντας την εξαιρετική δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Η Φιλαρμονική συνόδεψε την αδελφοποιημένη Φιλαρμονική Κυνοπιαστών.

Η λιτανεία γίνεται εις ανάμνηση της σωτηρίας του νησιού από τους Οθωμανούς Τούρκους οι οποίοι για 40 ημέρες πολιορκούσαν την πόλης της Κέρκυρας. Μετά από κατακλυσμιαία βροχόπτωση που αποδόθηκε σε θαύμα του πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνος οι Οθωμανικές ορδές τράπηκαν σε άτακτη φυγή για να μην επανέλθουν ποτέ πλέον. Η Κέρκυρα κατέστη προμαχώνας ολόκληρης της Ευρώπης, ο υπερασπιστής Στρατάρχης Σχουλεμβούργος τιμήθηκε δια βίου από τη Βενετική γερουσία η οποία με ψήφισμά της στις 19 Μαρτίου 1717 μ.Χ. καθιέρωσε: η ετήσια λιτανεία του Ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος να γίνεται κάθε χρόνο στις 11 Αυγούστου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *