Θεσπρωτικό χρώμα το χρυσό μετάλλιο της Εθνικής Νέων στο μπάσκετ-Από την Λεπτοκαρυά Φιλιατών ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας Ηλίας Παπαθεοδώρου

Share Button

Άρωμα Θεσπρωτίας είχε η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Νέων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο προπονητής της ομάδας και αρχιτέκτονας της επιτυχίας Ηλίας Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά έλκει την καταγωγή του από την Λεπτοκαρυά Φιλιατών.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου οδήγησε για δεύτερη φορά την «χρυσή» γενιά των «97-98άρηδων» στην κορυφή της Ευρώπης κι έγινε ο δεύτερος ομοσπονδιακός προπονητής με δύο χρυσά μετάλλια στη συλλογή του.

Για ακόμα ένα καλοκαίρι επέλεξε να αφήσει τα παιδιά του για να είναι δίπλα στα «παιδιά» του και να τα δει να γράφουν ακόμα μια χρυσή σελίδα ιστορίας και να πετυχαίνουν ένα μέρος των ονείρων τους.

Είναι εκείνος που πριν 5 χρόνια ξεκίνησε την συνεργασία του με την Ομοσπονδία πήρε αυτά τα παιδιά μικρά ακόμα, στάθηκε με πολλούς και διαφορετικούς ρόλους δίπλα τους για να πετυχαίνουν σταδιακά έναν έναν τους στόχους τους και να κατακτούν την μια κορυφή μετά την άλλη.

Είναι εκείνος που όταν φεύγει η πίεση, χαμογελά, γεμίζει δάκρυα και πανηγυρίζει με τα αγόρια του, όπως θα πανηγύριζε με τα δικά του παιδιά.

Στάθηκε δίπλα τους, τους καθοδήγησε, τους μάλωσε, τους φώναξε, τους αγκάλιασε και στο τέλος έκλαψε μαζί τους βλέποντας τους πιτσιρικάδες του να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα τους και βάζοντας το λιθαράκι του να γράφουν όλοι μαζί ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ.

Με πληροφορίες από το  www.gazzetta.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *