Ιόνια Οδός: Παραδίδεται σήμερα το τελευταίο τμήμα Πέρδικα-Ιωάννινα, πόσο κοστίζουν τα διόδια

Share Button

Στην κυκλοφορία δίδεται σε λίγες ώρες, το τελευταίο τμήμα, από την Πέρδικα μέχρι τα Ιωάννινα, 14 περίπου χιλιομέτρων, της Ιόνιας Οδού με το οποίο, ολοκληρώνεται η κατασκευή, αναφορικά με τον κυρίως άξονα.

Με την παράδοση του η Ιόνια Οδός γίνεται ένας ενιαίος, ολοκληρωμένος, σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος, που θα ενώνει Αθήνα – Ιωάννινα σε 3,5 ώρες (από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι την έξοδο της Ιόνιας Οδού στην Εγνατία).

Το τελευταίο τμήμα Πέρδικα – Ιωάννινα έχει δυο λωρίδες κυκλοφορίας και Λ.Ε.Α., όπως το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου, 2 Ανισόπεδους Κόμβους, τη δίδυμη σήραγγα της Αμπελιάς, τη Γέφυρα του Κρυβοφού, 11 άνω & κάτω διαβάσεις, καθώς και 51 οχετούς.

Με την παράδοση του τελευταίου τμήματος στην κυκλοφορία η διάρκεια της διαδρομής από Πέρδικα Ιωαννίνων στον κόμβο της πόλης με την Εγνατία Οδό μειώνεται στο μισό. Η τελετή των εγκαινίων θα γίνει στις 1 το μεσημέρι και η απόδοση του άξονα στην κυκλοφορία αναμένεται να γίνει μέχρι το απόγευμα.

ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 1 Αυγούστου προς Τετάρτη 2 Αυγούστου, ξεκίνησε η λειτουργία των σταθμών διοδίων στον μετωπικό σταθμό Κλόκοβας και στους πλευρικούς σταθμούς διοδίων, στον ανισόπεδο κόμβο Μεσολογγίου.

Το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα κοστίζει 12 ευρώ ενώ συνολικά το ταξίδι από την Αθήνα μέχρι τα Ιωάννινα θα κοστίζει 37,25 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα: στο τμήμα Αθήνα-Ρίο το κόστος είναι 11,50 ευρώ, για τη διέλευση της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου απαιτούνται 13,30 ευρώ, και το Αντίρριο-Ιωάννια 12,45 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *