Καραγιάννης: Ώριμες οι συνθήκες για την έναρξη συνομιλιών για την επιστροφή του Ιερού Σκηνώματος του Αγ. Δονάτου

Share Button
Ώριμες χαρακτήρισε σε δηλώσεις του, τις συνθήκες για την έναρξη διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ορθόδοξη και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, για την επιστροφή ολόκληρου του Ιερού Σκηνώματος τoυ Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά από το Νησί Μουράνο της Ιταλίας, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, με αφορμή την ονομαστική εορτή του Πολιούχου της Παραμυθιάς.
«Η επιτυχημένη έκβαση του εγχειρήματος της δεκαετίας του 90 με την καταλυτική συμβολή του Μητροπολίτη μας και του Οικουμενικού Πατριάρχη μας καθώς και οι σχέσεις των 2 εκκλησιών που δείχνουν πως μπορούν να έχουν σημεία επαφής και συνεννόησης, σε συνδυασμό με την επιρροή που διαθέτουμε μέσω του δυνατού Ελληνικού στοιχείου της Ιταλίας, αποτελούν θετικούς παράγοντες για την έναρξη συνομιλιών για την πολυπόθητη επιστροφή του Αγίου μας» σημείωσε στις δηλώσεις του ο Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος τόνισε πως «γνωρίζουμε τις δυσκολίες άλλα με τον ρόλο που μας αντιστοιχεί ως η επόμενη Δημοτική Αρχή, θα εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες που μας αναλογούν, για την έναρξη και τον συντονισμό ενός τέτοιου εγχειρήματος».
«Ο Δήμος μας και ο Νομός μας, αξίζουν και δικαιούνται να έχουν το Ιερό Σκήνωμα του προστάτη Αγίου μας και είναι υπόθεση όλων των θεσμικών παραγόντων της Θεσπρωτίας, με την όποια επιρροή και έχουμε ξεχωριστά, να διεκδικήσουμε την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Εύχομαι στους απανταχού Θεσπρωτούς Χρόνια Πολλά. Ο Άγιος μας να μας προστατεύει και να μας δείχνει τον δρόμο για μια καλύτερη κοινωνία» κατέληξε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *