«Καταιγιστικός» και απολαυστικός Θεσπρωτός στην επιστροφή στο σπίτι του-Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, 3-0 την Τρίγλια και βαθιά βαθμολογική ανάσα

Share Button

Πανηγυρική και θριαμβευτική πρώτη για τον Θεσπρωτό στο παρθενικό του παιχνίδι στην Football League στο ανακατασκευασμένο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας.

Το πλατανόφυλλο πραγματοποιώντας μία μεστή εμφάνιση κέρδισε πανάξια και πεντακάθαρα με σκορ 3-0 την Τρίγλια και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας ατενίζοντας το μέλλον του στην κατηγορία με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Ήδη τα εμφανή σημάδια βελτίωσης είχαν διαφανεί από το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου με τον Ρότσα να συστήνει υπομονή και να υπόσχεται καλύτερες ημέρες με τους ποδοσφαιριστές του να τον δικαιώνουν πιάνοντας κατά διαστήματα υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Η διάταξη του Θεσπρωτού

Ο Ελληνοαργεντινός τεχνικός παρέταξε το πλατανόφυλλο με μία αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου με τον σκόρερ του μοναδικού τέρματος Τάσο Γώγο που χάρισε στις καθυστερήσεις τον βαθμό της ισοπαλίας στο πλατανόφυλλο να παίρνει την θέση του Χάρη Μπίκα.

Πιο συγκεκριμένα ο Θεσπρωτός αγωνίστηκε με τερματοφύλακα τον Κίναλη, ενώ την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Δημήτρουλας, Σερβιλάκης, Νόνης και Σταυρίδης. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Κολτσίδας, Γώγος, Ευθυμίου με τους Νταλά Κόστα και Βιγιαφάνε να αγωνίζονται στις δύο πτέρυγες και τον Χρήστο Κολλά στην κορυφή της επίθεσης σε σχηματισμό-διάταξη 4-5-1.

Το α’ημίχρονο

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν και απείλησαν για πρώτη φορά στο 6ο λεπτό όταν στο φαλτσαριστό σουτ του Εππα μέσα από την περιοχή εκτινάχθηκε ο Κίναλης και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 13ο λεπτό ο Παπαδημητρίου ξεχύθηκε στην κόντρα αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κίναλη που έπεσε σωστά στην πορεία της μπάλας, ενώ στο 16ο λεπτό στην κοντινή κεφαλιά του Μαντζίρη απομάκρυναν ενστικτωδώς οι αμυντικοί .

Οι γηπεδούχοι έδειξαν να συνέρχονται από το αρχικό μούδιασμα και στο 17ο λεπτό απείλησαν για πρώτη φορά αλλά η κεφαλιά του Νόνη μέσα από την μικρή περιοχή βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Νταλά Κόστα με ντρίμελίχθηκε μέσα στην περιοχή αλλά το συρτό σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ σε ένα δίλεπτο έντονης πίεσης του πλατανόφυλλου στα καρέ του Βούρα.

Μετά το καταιγιστικό πρώτο εικοσάλεπτο με εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με τις δύο ομάδες να προσέχουν περισσότερο τα μετόπισθεν.

Στο 44ο λεπτό οι κιτρινόμαυροι άγγιξαν τον γκολ αλλά ο Βούρας απογειώθηκε και έδιωξε την μπάλα σωτήρια στην καρφωτή κεφαλιά του Κολλά.

Στο 46ο λεπτό ήρθε το πολυπόθητο γκολ που δικαιούνταν απόλυτα ο Θεσπρωτός με βάση την εικόνα που παρουσίασε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ευθυμίου εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Νόνης πήδηξε ψηλότερα από όλους στην καρδιά της άμυνας, βρήκε ανεπαίσθητα την μπάλα και την έστειλε στην δεξιά γωνία του Βούρα εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών από τους φίλους του Θεσπρωτού.

Το β’ημίχρονο

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο ημίχρονο και απείλησαν με σουτ του Ευθυμίου στο 48ο λεπτό.

Στο 49ο λεπτό ανάψανε τα αίματα με τον διαιτητή να αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Σαρβανίδη για διαμαρτυρία αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Μετά την τρίλεπτη διακοπή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, στο 52ο λεπτό ο Κολλάς με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0 βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη της ομάδας του με τον ίδιο να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ με την φανέλα με το πλατανόφυλλο.

Ο Θεσπρωτός έδειξε προς στιγμήν να επαναπαύεται και παραλίγο να το πληρώσει αλλά ο εξαιρετικός Κίναλης έδειξε τα αντανακλαστικά του σταματώντας σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ το σουτ του νεοεισελθόντα Ντούνγκα (62’).

Οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν το υπέρ το μαξιλαράκι ασφαλείας δίνοντας χώρο στους αντιπάλους προσπαθώντας παράλληλα να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις ψάχνοντας ένα τρίτο γκολ το οποίο και ήρθε στο 73ο λεπτό με υπέροχο σουτ του Νταλά Κόστα από πλάγια αριστερά.

Στο 80ό λεπτό ο Γώγος διέσχισε όλο το γήπεδο, επιχείρησε δυνατό σουτ αλλά ο Βούρας έδιωξε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ, ενώ στο 89ο λεπτό το δυνατό του Μπίκα «έγλειψε» το κάθετο δοκάρι στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τους ποδοσφαιριστές του Θεσπρωτού να πανηγυρίζουν την μεγάλη νίκη εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του φίλαθλου κόσμου.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κίναλης, Δημήτρουλας, Σερβιλάκης, Νόνης, Σταυρίδης, Βιγιαφιάνε, Κολτσίδας, Γώγος (85ο Κωνσταντίνου Βας.), Ευθυμίου (64ο Ραμίρεζ), Νταλά Κόστα (77ο Μπίκας), Κολλάς.

ΤΡΙΓΛΙΑ (Γεωργιάδης Κων/νος):  Βούρας, Ζώτος, Κουρελλάς, Καρτσαμπάς (75ο Μενικάλι), Μιλκούδης, Σαρβανίδης, Παπαδημητρίου, Εππας (70ό Αμαραντίδης), Ζορμπάς, Μαντζίρης (55ο Ντούνγκα), Λεμονής

Τα υπόλοιπα παιχνίδια

«Στοπ» στην αήττητη πορεία της Καλαμάτας έβαλε ο Διαγόρας, ο οποίος την κέρδισε με 2-0 στην έδρα του. Επιστροφή στις νίκες για το Αιγάλεω/

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Σάββατο:
Βέροια – Ασπρόπυργος 1-1
Τρίκαλα – Καβάλα 0-0
Κυριακή:
Ολυμπιακός Β. – Ιεράπετρα 2-1
Θεσπρωτός – Τρίγλια 3-0
Αιγάλεω – Νίκη Β. 2-0
Ιωνικός – Ιάλυσος 1-0
Διαγόρας – Καλαμάτα 2-0

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *