Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Στυνεργασία: Με αγώνες τιμάμε το Πολυτεχνείο

Share Button

Μαύρα σύννεφα απλώνουν οι ιμπεριαλιστές στη χώρα και στην περιοχή!

Η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών

Κάτω η πολιτική της υποτέλειας και του εθνικισμού!

Συγκέντρωση Σάββατο 17 Νοέμβρη ώρα 11.30πμ στον Πεζόδρομο

Εργαζόμενοι, νεολαίοι, δημοκράτες!

45 χρόνια μετά την ηρωική αντιφασιστική – αντιιμπεριαλιστική εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73, η ψευτοαριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρα-δίδει τη χώρα ορμητήριο στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά αφεντικά. Στο επικίνδυνο φόντο του άγριου ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-Ρωσίας, των προβλημάτων που έχουν-τα οποία τους καθιστούν ακόμα πιο επικίνδυνους, τυχοδιώκτες και επιθετικούς-των σοβαρών τριγμών μέσα στην ιμπεριαλιστική ΕΕ και στην ίδια τη Γερμανία, μια κατάσταση που κάθε άλλο παρά τη «σταθερότητα», την «ανάπτυξη» και την ειρήνη, προάγει, καθορίζονται και οι εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας μας, και στη γειτονική περιοχή.

Ενώ το μέτωπο της Μέσης Ανατολής αιμορραγεί χωρίς σταματημό, οι ιμπεριαλιστές αναμοχλεύουν ξανά την «πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων». Οι εξελίξεις πολλές και σοβαρές. Τη βίαιη και με κάθε μέσο, επιβολή των Αμερικάνων στην άρχουσα τάξη και στα αστικά πολιτικά κόμματα της Π.Γ.Δ.Μ. προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών και η γειτονική χώρα να μετατραπεί σε μια μεγάλη βάση του ΝΑΤΟ, ακολούθησαν οι πανηγυρισμοί της εδώ κυβέρνησης. Και οι γνωστές δηλώσεις Κοτζιά για τη σταδιακή εφαρμογή της επέκτασης των υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, αρχικά στο Ιόνιο και μετά στο Αιγαίο. Μια κίνηση που ήρθε να αυξήσει την επικινδυνότητα πολεμικών εμπλοκών και αποτελεί μια έκφραση της πολιτικής της εξαρτημένης άρχουσας τάξης της χώρας μας, η οποία ζητά βέβαια πάντα και την «κάλυψη» των μεγάλων «προστατών» των ΗΠΑ. Μια κίνηση που επόμενα θα δημιουργούσε αντιδράσεις απ’ τις άρχουσες τάξεις σε Αλβανία και σε Τουρκία. Κι αν στην Αλβανία, η δολοφονία Κατσίφα ήρθε να πυροδοτήσει παραπέρα τον εθνικισμό τόσο σ΄ αυτήν όσο και στη χώρα μας, με την Τουρκία – που βρίσκεται ταυτόχρονα μπλεγμένη στη βόρεια Συρία και στο Κουρδιστάν – η ένταση μεγαλώνει γύρω από τη γεώτρηση στην ΑΟΖ της Κύπρου. Πλάι σε όλα αυτά αναζωπυρώνεται και η ένταση Σερβίας-Κοσσόβου με φόντο τον αμερικανορώσικο ανταγωνισμό. Ενώ στην πρόσφατη τετραμερή σύνοδο των Βαλκανικών χωρών (Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας) ήρθε να προστεθεί κι ο δολοφόνος του Παλαιστινιακού λαού, Νετανιάχου…

Εργαζόμενοι, νεολαίοι, δημοκράτες!

Αν όλα αυτά συμβαίνουν στη «γειτονιά» μας και θέτουν σε κίνδυνο τις σχέσεις του λαού μας με τους γειτονικούς λαούς, στη χώρα μας αλωνίζουν κυριολεκτικά, καθημερινά και προκλητικά οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και άλλοι «σύμμαχοι» τους.

Σαν το Ισραήλ για παράδειγμα, τον όψιμο αυτό σύμμαχο της ντόπιας άρχουσας τάξης, μαζί με τους φασίστες της Αιγύπτου, την Κύπρο και άλλους αντιδραστικούς. Αμερικάνικα και ισραηλινά στρατιωτικά, αεροπλάνα – drones και F-16 – καθώς και ελικόπτερα, στρατιωτικές δυνάμεις και διάφορα οπλικά συστήματα έχουν εγκατασταθεί και ασκούνται, από κοινού ή όχι, με τον ελληνικό ΝΑΤΟϊκό στρατό. Μεγάλης έκτασης στρατιωτικές ασκήσεις πραγματοποιούνται στο Στεφανοβίκειο της Λάρισας. Ένα μήνα πριν, ο Υπ. Άμυνας Καμμένος, «βασιλικότερος του βασιλέως», εκλιπαρούσε τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές να στήσουν και να λειτουργήσουν «κανονικές» στρατιωτικές βάσεις στο Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη. Που θα προστεθούν στην αναβαθμισμένη Σούδα, στον Άραξο, στο Άκτιο, στην Ανδραβίδα… Χωρίς να «ξεχνιέται» βέβαια και η Κάρπαθος… Ενώ και στην πρόσφατη ΔΕΘ, παρουσία πρακτόρων της CIA και του FBI, οι «τιμώμενοι» απ΄ την κυβέρνηση, Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, έδειξαν ενδιαφέρον για «επενδύσεις» στην υπηρεσία των γεωστρατηγικών τους επιδιώξεων και ανταγωνισμών (για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για παράδειγμα). Προς μεγάλη ευχαρίστηση του Τσίπρα βέβαια και του αφηγήματος περί «ανάπτυξης».

Εργαζόμενοι, νεολαίοι, δημοκράτες!

Οι πολύ σοβαρές αυτές εξελίξεις βαθέματος της εξάρτησης, που το υπηρετούν όλες οι δυνάμεις του αστικού πολιτικού συστήματος – η κυβέρνηση και η αστική αντιπολίτευση (ΝΔ, ΚΙΝ.ΑΛΛ, «Ποτάμι» και άλλοι) – η υποτέλεια, η καλλιέργεια του εθνικιστικού μίσους και του σωβινισμού, απέναντι στους γειτονικούς λαούς, η εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, η εξυπηρέτησή τους, δεν μπορούν να μας καθιστούν «αμήχανους»! Μόνο ο λαός, η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο κάθε προοδευτικός και δημοκρατικός άνθρωπος, μπορούν και πρέπει να βάλουν φραγμό στα φιλοπόλεμα σχέδια των λεγόμενων «προστατών»! Ν’ αγωνιστούν για την ειρήνη και τη φιλία ανάμεσα στους λαούς! Για τη λευτεριά και την Ανεξαρτησία! Αλλά και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που τους έχουν κλέψει! Για τη ζωή και για το μέλλον τους, αυτών και των παιδιών τους! Μπορεί και πρέπει αναπτυχθεί ένα ρωμαλέο μαζικό λαϊκό αντιϊμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό κίνημα εναντία στους φονιάδες των λαών και τους ντόπιους εκμεταλλευτές, που τους υπηρετούν. Κι αυτή αποτελεί ταυτόχρονα και την καλύτερη τιμή για τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ – ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΗΝ ΕΕ!

ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΨΩΜΙ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ!

ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΛΑΟΙ – ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

Νοέμβρης 2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *