Μάριος Κάτσης: Δυό λόγια ψυχής μετά από κάποιες ώρες στοχασμού των εκλογικών αποτελεσμάτων

Share Button

Η ήττα των Ευρωεκλογών είναι βαριά. Είναι όμως σεβαστή. Ο ελληνικός λαός, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κάλπη, το οποίο οφείλουμε να αναλύσουμε και να σεβαστούμε.

Η αριστερά έχει ιστορία, έρχεται από μακριά και πηγαίνει πολύ μακριά. Δεν είναι μιας χρήσης, ούτε καύσιμη ύλη, όπως νομίζει το σύστημα και οι αντίπαλοί της. 
Η αριστερά είναι αγώνας διαρκείας, είναι στάση ζωής και καλείται πάντα να συνδράμει, στις πιο δύσκολες και κρίσιμες στιγμές της ιστορίας αυτού του τόπου και του λαού, να βάλει πλάτη για τους πολλούς.

Παραλάβαμε το 2015 μια χώρα χρεοκοπημένη, βουτηγμένη στη διαπλοκή και τον παρασιτισμό, χωρίς ένα ευρώ στα δημόσια ταμεία και την κοινωνική συνοχή πλήρως διαρρηγμένη. Ο άνισος αγώνας που δόθηκε σε αυτές τις συνθήκες και με την πλάτη στον τοίχο, ήταν για να σηκωθούμε στα πόδια μας ξανά με αξιοπρέπεια και περηφάνεια. Να το κάνουμε όμως, με την κοινωνία ΟΡΘΙΑ και το καταφέραμε.

Λάθη έγιναν αρκετά και πάντα θα γίνονται.
Ωστόσο κανείς δεν αμφισβήτησε ποτέ την εντιμότητα, την προσπάθεια και ναι, σε πολλές περιπτώσεις την αποτελεσματικότητά μας, με σαφή δείγματα γραφής υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας, των νέων ανθρώπων, του κόσμου της εργασίας, της υγιούς επιχειρηματικότητας και των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.

Οι βουλευτικές εκλογές ήταν μονόδρομος. Όσοι περίμεναν να αποδράσουμε από τις ευθύνες, δεν μας ξέρουν. Το δίλημμα αυτή τη φορά θα είναι ξεκάθαρο:

Πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω. Ποιά θα είναι λοιπόν η κυβέρνηση του τόπου.

Και η Αριστερά που μαθαίνει, που ακούει, που δεν κουνάει το δάχτυλο στην κοινωνία, ζητάει και πάλι τη στήριξη του κόσμου, για να συνεχίσουμε μπροστά μαζί με το βλέμμα στο μέλλον.

Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς και καμιά.

Δηλώνω παρών.

Και σας καλώ όλους και όλες,

Με αγώνα, αξιοπρέπεια, περηφάνεια και ανιδιοτέλεια, για όσα πετύχαμε αλλά και για όσα δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε όλο αυτό το δίαστημα. Να μιλήσουμε λοιπόν προγραμματικά και να δώσουμε αυτή τη μάχη μαζί.

Και θα τα κατάφέρουμε. Θα νικήσουμε.

Μάριος Κάτσης – βουλευτής Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *