Μάριος Κάτσης: “Υπονομευτική η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της διανομής του πλεονάσματος στους χαμηλοσυνταξιούχους”

Share Button

“Η υπονομευτική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά τόσο για το ρόλο της, θεσμικά, όσο και για το πάθος των στελεχών της να επανέλθουν στην εξουσία, με οποιοδήποτε κόστος για την κοινωνία, προκειμένου να ολοκληρώσουν αυτό που άφησε στη μέση η Κυβέρνηση Σαμαρά”, σχολίασε ο Μάριος Κάτσης με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφορικά με το “παρών” των βουλευτών της ΝΔ στην ονομαστική ψηφοφορία για τη «13η σύνταξη».

“Σήμερα (σ.σ. χθες) στη Βουλή, ψηφίσαμε με ευρύτατη πλειοψηφία 196 βουλευτών, υπέρ της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους έως 850€, που προκύπτει από την υπέρ απόδοση των δημοσίων εσόδων, από την μείωση της φοροδιαφυγής εως ενα σημείο και απο την μείωση άσκοπων δαπανών. Έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε μιας και οι στόχοι της συμφωνίας εχουν καλυφθεί κατα πολύ και αν δεν δίναμε αυτά τα χρήματα, θα χάνονταν στην τρύπα του χρέους. Είναι γνωστό πως την 1η κάθε νέου έτους το πλεόνασμα λογιστικά μηδενίζεται. Αυτό μπορούσαμε, αυτό κάναμε όπως είχαμε χρέος άλλωστε (και είδαμε ποιοι και πως ξεσηκώθηκαν)”, συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: “Μαύρη στιγμή για τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία, η στάση των 61(75 σύνολο, μερικοί έλειπαν) βουλευτών της ΝΔ που ψήφισαν “παρών”, ταυτιζόμενοι απολύτως με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών, του Σοιμπλε και των προστατών της λιτότητας, αλλά και των Κ.Ο του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων που αποχώρησαν από την Βουλή. Προφανώς θεωρούν ασήμαντες τις ανάγκες των πιο αδύναμων και ανάξιο το θέμα για το οποίο διχάστηκε όλη η Ευρώπη.

“Ξεχνούν ότι είναι αυτοί που έκοψαν την 13η και 14η σύνταξη και μείωσαν 40% οριζόντια όλες τις συνταξεις, αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα με απίστευτη υποκρισία για τους απόμαχους της εργασίας που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος αναλογικά μέχρι σήμερα την περίοδο της κρίσης και προσφέρουν τις χειρότερες υπηρεσίες στη χώρα ως άλλη “πέμπτη φάλαγγα”.
“Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις και τη στάση του. Ας απολογηθούν κοιτώντας τους συνταξιούχους στα μάτια και να σταματήσουν τις υποκρισίες γιατί το μόνο που προκαλούν είναι θλίψη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *