Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου-617 συλλήψεις κατά το μήνα Μάιο

Share Button

astunomiaΜε σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Μάιο.

Συνελήφθησαν συνολικά (617) άτομα και ειδικότερα:

* Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -381 – (εκ των οποίων -4- διακινητές)

* Για ανθρωποκτονία με πρόθεση:-3-

* Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης: -23-

* Για ληστεία:-7-

* Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -19-

* Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -19-

* Για κλοπές – διαρρήξεις: -57-

* Για πλαστογραφίες: -9-

* Για εκούσια απαγωγή: -1-

* Για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας:-1-

* Για έκθεση ανηλίκου:-2-

* Για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -1-

* Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -2-

* Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-31-

* Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -33-

* Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας & Τελωνειακού Κώδικα: -2-

* Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας: -1-

* Για παραβάσεις του Ν. «περί φωτοβολίδων & πυροτεχνημάτων»: -4-

* Για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρχή: -2-

* Για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών: – 2-

* Για διατάραξη οικιακής ειρήνης & παρακώληση συγκοινωνιών:-5-

* Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -12-

Εξιχνιάστηκαν:

* Δύο υποθέσεις ανθρωποκτονίας με πρόθεση

* Μία υπόθεση ληστείας

* Τρεις υποθέσεις απάτης και είκοσι εννέα απόπειρες απάτης

* Σαράντα έξι υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων

* Δεκαπέντε υποθέσεις όπλων

* Δεκαεννέα υποθέσεις ναρκωτικών

* Τέσσερις υποθέσεις διακίνησης λαθρομεταναστών

* Τρεις υποθέσεις λαθρεμπορίου

* Εννέα υποθέσεις πλαστογραφίας

* Μία υπόθεση κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων

Εξαρθρώθηκαν:

* Μία (1) ομάδα που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες διαφόρων ειδών.

* Μία (1) ομάδα που διέπραττε κλοπές εικόνων και εκκλησιαστικών ειδών από Ιερούς Ναούς.

* Μία (1) ομάδα που διέπραττε απάτες.

Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:

* Κάνναβη: -999,48- γραμμάρια

* Ηρωίνη: -196,88- γραμμάρια

* Κοκαΐνη: -34,56- γραμμάρια

* Ναρκωτική ουσία MDMA: -79,06- γραμμάρια

* Ναρκωτικά χάπια:-66,5-

* Κατεργασμένη κάνναβη τύπου σοκολάτα:-293,4- γραμμάρια

* Δενδρύλλια: -1-

* Πολεμικά τυφέκια( Kalashnikov): -2-

* Πιστόλια: -3-

* Πιστόλια κρότου – αερίων:-6-

* Αεροβόλα όπλα:-2-

* Κυνηγετικά όπλα: -6-

* Απομίμηση πυροβόλου όπλου: -1-

* Περίστροφα:-1-

* Γεμιστήρες όπλων:-19-

* Φυσίγγια:- 674-

* Μαχαίρια: -1-

* Λαθραίος καπνός:-1- κιλό και -950- γραμμάρια

* Βεγγαλικά – Πυροτεχνήματα:-221- τεμάχια

* Cd – Dvd: -197-

* Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. – μοτ/τες- μοτ/τα): -6 –

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:

* Την (10-05-2016), συνελήφθησαν στο Καρβουνάρι Θεσπρωτίας, δύο ημεδαποί, 43 και 70 ετών, διότι βρέθηκαν στην κατοχή τους, δύο πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov, ένα πιστόλι tokarev και (199) φυσίγγια.

* Την (13-05-2016), εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε πολίτες, με το πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο δήθεν ευθύνεται για τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό, με πεδίο δραστηριοποίησης την περιοχή της Άρτας, του Βόλου και της Καρδίτσας. Για την υπόθεση, συνελήφθησαν στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης και στην Άρτα, μία 52χρονη ημεδαπή και μία 26χρονη υπήκοο Βουλγαρίας, μέλη της συμμορίας, οι οποίοι εξαπάτησαν τρεις ηλικιωμένους, αποσπώντας συνολικά (45.650) ευρώ ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλα (29) άτομα.

* Την (17-05-2016) και (18-05-2016), συνελήφθησαν στο Λούρο Πρέβεζας και στην Άμφισσα Φωκίδας, επτά ημεδαποί Ρομά, οι οποίοι εμπλέκονται σε ληστεία που έγινε σε βάρος δύο ημεδαπών την 17.05.2016 στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας – Ιωαννίνων. Οι δράστες, χρησιμοποιώντας όχημα που προσομοίαζε με αστυνομικό και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, ακινητοποίησαν δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με επιβάτες δύο ημεδαπούς και τους απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (22.000) ευρώ, με τη χρήση σωματικής βίας. Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (18.890) ευρώ, προερχόμενο από τη ληστεία.

* Την (17-05-2016), συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, 20χρονος υπήκοος Αιγύπτου, ο οποίος προσπάθησε να διευκολύνει την έξοδο από τη χώρα σε έξι Σύριους, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

* Την (17-05-2016), συνελήφθη στο Καναλλάκι Πρέβεζας, 28χρονος Αλβανός και 29χρονη ημεδαπή, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας ενώ κατασχέθηκαν (122,5) γραμμάρια ηρωίνης.

* Την (21-05-2016), εξαρθρώθηκε πολυμελές και οργανωμένο κύκλωμα (με 21 μέλη, δύο εκ των οποίων είχαν αρχηγικό ρόλο) που διακινούσε συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών ουσιών διαφόρων ειδών (κυρίως κοκαΐνης), στην περιοχή της Άρτας, των Αθηνών, της Λευκάδας και της Καρδίτσας ενώ συνελήφθησαν, στο πλαίσιο επιχείρησης, στην Άρτα και

στην Καρδίτσα, δώδεκα μέλη της οργάνωσης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει άλλα 33 άτομα, που προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την οργάνωση ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, MDMA).

* Την (21-05-2016), συνελήφθη σε αγροτική περιοχή στη Μελισσόπετρα Ιωαννίνων, 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, μέλος εγκληματικής ομάδας, διότι μαζί με 31χρονο ομοεθνή συνεργό του, εμπλέκονται σε συνολικά δεκαπέντε περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε εκκλησίες, σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητο. Οι δράστες στοχοποιούσαν κυρίως εκκλησίες, με σκοπό την κλοπή εκκλησιαστικών κειμηλίων, την πώληση αυτών και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

* Την (09-05-2016), (20-05-2016) και (23-05-2016) συνελήφθησαν στο Κουκλέσι και στα Ιωάννινα, τέσσερις ημεδαποί, 37, 59, 63 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων (34 συνολικά αποφάσεις) και ένα ένταλμα, για σοβαρά ποινικά αδικήματα (εισαγωγή, μεταφορά, αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παράνομη κατοχή όπλων, τοκογλυφία, επιταγές, κλοπή, πλαστογραφία, απάτες, φοροδιαφυγή, μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών).

* Την (27-05-2016) εξιχνιάσθηκε κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού και χρυσαφικών από σπίτι στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας και συνελήφθησαν στην Κέρκυρα και στην Άρτα, ως δράστες, δύο ημεδαποί Ρομά, 38 και 37 ετών, κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης.

* Tην (30-05-2016), συνελήφθησαν, κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης του Ανακριτή Θεσπρωτίας, δύο 28χρονοι υπήκοοι Αλβανίας ενώ αναζητείται ένας 27χρονος ομοεθνής τους, για εμπλοκή τους στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας 26χρονου υπηκόου Αλβανίας, το πτώμα του οποίου βρέθηκε ακέφαλο τα ξημερώματα της 09-05-2016, σε στάβλο στη θέση «Ποταμιά» Γλυκής Παραμυθιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *