Μ. Κάτσης: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους η κ. Κεραμέως και ο κ. Γιόγιακας – Λειτουργείστε το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας

Share Button

Ο  βουλευτής Θεσπρωτίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Μάριος Κάτσης  σχετικά με τη λειτουργία του τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα και τις τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης  δήλωσε σχετικά:

Με έντονη ανησυχία, όπως και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας, παρακολουθώ μια προσπάθεια από τον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή να πετάξει από πάνω του την ευθύνη της λειτουργίας του τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας που με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ ιδρύσαμε τη 01/10/2018. Μήπως η κ. Κεραμέως επιφυλάσσει στην Ηγουμενίτσα την ίδια τύχη με την Πάτρα, όπου με το καλημέρα κατήργησε  τη νέα Νομική Σχολή, και ο κ. Γιόγιακας της βάζει πλάτη;  

Ο κ. Γιόγιακας μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ότι πλέον έχει κυβερνητική ευθύνη και κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Πριν επικαλεστεί την εφαρμογή του νόμου  4559/2018 για το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που συμπεριλαμβάνει και το τμήμα της Ηγουμενίτσας, ας ενημερώσει του πολίτες  γιατί  ψήφισε ΟΧΙ  ο ίδιος και το κόμμα του στη Βουλή   και γιατί η ειδική αγορητής της ΝΔ κ. Καραμανλή χαρακτήρισε  το τμήμα  Μετάφρασης και Διερμηνείας, αχρείαστο.

Σε ότι με αφορά, θα περιμένω την απάντηση της Υπουργού  κ. Κεραμέως στην ερώτηση που κατέθεσα στις 6/9 στη Βουλή https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/11079322.pdf) ζητώντας το αυτονόητο:

Να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εφαρμοστεί ο Νόμος που ψηφίσαμε  και να λειτουργήσει το τμήμα όπως σχεδιάσαμε. Προς αυτή την κατεύθυνση δηλώνω τη διαθεσιμότητα μου να συνδράμω να πιέσουμε το Υπουργείο Παιδείας και την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου προκειμένου να προασπίσουμε από κοινού τα κεκτημένα της Θεσπρωτίας. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα είναι εξαιρετικά αρνητική για τον τόπο μας και θα μας βρει απέναντι στην κυβέρνηση, όχι μόνο εμάς αλλά και σύσσωμη την τοπική κοινωνία και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

          
Μάριος Κάτσης – Bουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας          Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *