Νέα παράταση έως το τέλος Δεκεμβρίου για τις οριστικοποιήσεις των Νέων Αγροτών

Share Button

Παράταση έως τις 30 Δεκεμβρίου (σ.σ. η καταληκτική ημερομηνία ήταν στις 23 του ίδιου μήνα) για τις οριστικοποιήσεις των φακέλων των νέων αγροτών που έχουν ήδη καταθέσει φάκελο στο πρόγραμμα, πρόκειται να δώσει το ΥΠΑΑΤ. Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες της «ΥΧ», η παράταση θα ανακοινωθεί εντός των ημέρων, ενώ όπως μας μεταφέρουν υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, η συμμετοχή στο πρόγραμμα ήταν εξαιρετικά υψηλή, αφού ξεπέρασε τους 13.500 υποψηφίους.

Την επερχόμενη παράταση επιβεβαίωσε στην «ΥΧ» και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, τονίζοντας μας: «Από την ενημέρωση που έχω είμαι σε θέση να σας πω ότι πράγματι θα δοθεί μια παράταση σε αυτούς που ήδη έχουν μπει στο πρόγραμμα (σ.σ. έχουν καταθέσει φάκελο), προκειμένου να ολοκληρώσουν την διαδικασία οριστικοποίησης, αλλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θα δοθεί παράταση προκειμένου να καταθέσουν και άλλοι νέοι συμμετοχή. Ήδη ο στόχος –από όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω– έχει υπερκαλυφθεί. Για ένα πρόγραμμα που περίπου θα μπορούσε να καλύψει περίπου 12.000 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 13.000».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα παράταση (είχε προηγηθεί ακόμα μία) αποτελούσε και αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), η οποία με πρόσφατη επιστολή της στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ σημείωνε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών υποβάλει προς εσάς αίτημα, προκειμένου να παραμείνει ανοικτό το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για διοικητικές πράξεις μόνο για τους νέους αγρότες οι οποίοι θα υποβάλλουν τα χαρτιά τους για να ενταχθούν στο Υπομέτρο 6.1 – Εγκατάσταση Νέων Γεωργών.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες εκατοντάδων παραπόνων από νέους αγρότες οι οποίοι δεν μπορούν να προβούν σε διορθώσεις αναγκαίες για την βελτίωση της βαθμολογίας τους. Θεωρούμε επιβεβλημένο, τη στιγμή που το πρόγραμμα είναι ενεργό, να είναι ταυτόχρονα ανοικτό και το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προβούν σε αναγκαίες διορθώσεις (π.χ. αλλαγή κατοικίας, στρεμμάτων, συμμετοχή σε ομάδες παραγωγών), καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν αδικίες ως προς την βαθμολογία των υποψηφίων και ίσως να καταστεί αδύνατη η συμμετοχή τους στο εν λόγω πρόγραμμα.

Παρακαλούμε όπως προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να παραμείνει ανοικτό το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο βρίσκεται σε ισχύ και το πρόγραμμα μόνο για τους υποψήφιους νέους αγρότες».

ΠΗΓΗ: www.ypaithros.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *