Ξεκίνησε η διανομή 3000 dvd με “Το μυστικό της Νίκης” στα σχολεία του Νομού Θεσπρωτίας

Share Button

Σε συνέχεια της ενημερωτικής εκδήλωσης σχετικά με τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, που πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα τον Φεβρουάριο του 2016, παρελήφθησαν από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας 3000 dvd με “Το μυστικό της Νίκης”, προκειμένου να διανεμηθούν στους μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλου του Νομού.

“Το προηγούμενο χρονικό διάστημα παραδώσαμε στους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών τα αντίστοιχα dvd, τα οποία θα μοιραστούν στους μαθητές με την επιμέλεια των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης”,  υπογράμμισε η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χριστίνα Τζέλλου και συμπλήρωσε: “Ευχή όλων να εκλείψουν οριστικά φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών”.

 

Λίγα λόγια για την καμπάνια

Image result for "Το μυστικό της Νίκης"

Το Μυστικό της Νίκης είναι μία καταπληκτική προσπάθεια, ιστορία κινούμενων σχεδίων, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας “ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ” του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Πρόκειται για μια παραγωγή που έχει στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ελληνική κοινωνία και να φτάσει σε γονείς και παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα

“Ηρωίδα της ταινίας είναι η Νίκη, μία μαθήτρια δημοτικού την οποία επισκέπτεται στο σπίτι της ένας ‘φίλος’, όπως τον αποκαλούμε στην ιστορία, θέλοντας να τονίσουμε το γεγονός ότι τα περισσότερα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης έχουν δράστες πρόσωπα από το φιλικό περιβάλλον των γονιών” είπε κατά την παρουσίαση του dvd, στην Ηωγουμενίτσα πριν από λίγους μήνες, η Έλενα Ράπτη, η συντονίστρια της καμπάνιας στην Ελλάδα.

Ο “φίλος” φεύγει και το κοριτσάκι δέχεται την επίσκεψη μιας νεράιδας, στην οποία αφηγείται ό,τι έχει συμβεί, ενθαρρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά να μιλάνε για τέτοια περιστατικά” τόνισε η συντονίστρια της καμπάνιας.

“Το μυστικό της Νίκης” είναι μια παραγωγή της DVS Design, με την υποστήριξη της Media Strom και του Ιδρύματος Λάτση, που έχει επωμισθεί το κόστος αναπαραγωγής των αντιτύπων, προκειμένου να μοιραστεί σε όλους τους νομούς της χώρας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *