Οι συνταξιούχοι Θεσπρωτίας για την εργατική Πρωτομαγιά

Share Button

Συνάδελφοι συνταξιούχοι,
Η φετινή πρωτομαγιά μας βρίσκει τους συνταξιούχους όπως κι όλους τους εργαζόμενους βαθειά ανήσυχους.
Τα σύννεφα του πολέμου όσο πάνε και πυκνώνουν .
Από την μια έχουμε της συνεχείς προκλήσεις από την μεριά της Τουρκίας στο Αιγαίο, με την ευθεία αμφισβήτηση των συνόρων μας, με την μη αναγνώριση της Κυπριακής ΑΟΖ, διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες, τα πετρέλαια που φαίνεται να υπάρχουν στην περιοχή.
Από την άλλη η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας στους γεωστρατηγικούς ανταγωνισμούς και τους πολεμικούς σχεδιασμούς των μεγάλων δυνάμεων και «συμμάχων», που αυτοί την στιγμή έχουν επίκεντρο την Συρία, μπορεί όμως ανά πάσα στιγμή να μας εμπλέξουν από ένα μικρό θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, μέχρι γενικευμένη πολεμική σύρραξη.
Σε οικονομικό επίπεδο , τα “θανατηφόρα” μέτρα που θα εφαρμόσει η Κυβέρνηση από φέτος και μέχρι το 2020, είναι η παντελής εξαφάνιση του ΕΚΑΣ, η περικοπή της “προσωπικής διαφοράς” και η μείωση του αφορολόγητου στα 5600 ευρώ.
Η εφαρμογή αυτών των μέτρων, μετά από την τεράστια μείωση των συντάξεων από τις προηγούμενες και την σημερινή Κυβέρνηση, θα σημάνει την πλήρη εξαθλίωση του συνόλου των συνταξιούχων, αφού θα τους αφαιρεθούν ακόμα, τουλάχιστον δύο συντάξεις σε ετήσια βάση.
Επιπρόσθετα θα καραδοκεί διαρκώς ο “αυτόματος κόφτης”, για περεταίρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, εάν δεν πιάνεται ο στόχος των ματωμένων πλεονασμάτων στο 3,5% του ΑΕΠ, που προβλέπει το 3ο μνημόνιο της Κυβέρνησης μέχρι το 2023.
Επίσης τα 88 προαπαιτούμενα για να κλείσει η 4η αξιολόγηση, του 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα φέρουν και νέα σε βάρος μας μέτρα, καθώς νέα μέτρα θα φορτώσει στις πλάτες των συνταξιούχων και το “Εθνικό Σχέδιο” της Κυβέρνησης για την “καθαρή” έξοδο από τα μνημόνια, που αυτή επαγγέλλεται.
Συνάδελφοι συνταξιούχοι,
Αποκρούουμε το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργεί η Κυβέρνηση.
Δεν διαπραγματευόμαστε ψίχουλα ,αλλά να μας επιστραφούν στο ακέραιο όσα είναι δουλεμένα και πληρωμένα από εμάς.
Μας θέλουν απαθείς και απονευρωμένους να παρακολουθούμε και να χειροκροτούμε την πολιτική τους, που αφανίζει εμάς και τα παιδιά μας.
Απαντάμε με τους αγώνες μας στη λογική που μας θεωρεί “κόστος” για τα ασφαλιστικά Ταμεία, τα οποία πληρώσαμε σε όλο τον εργασιακό μας βίο και απαιτούμε:
• Την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου). Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις.
• Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.
• Να μας επιστραφεί ό,τι μας έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
• Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα ό,τι η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.
• Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4ης αξιολόγησης.
• Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.
• Καμία εμπλοκή της Χώρας μας στις πολεμικές συγκρούσεις που σχεδιάζονται με σκοπό το ξαναμοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής και της χώρας μας.
• Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν! Τα παιδιά και τα εγγόνια μας δεν θα σκοτωθούν για τα δικά τους συμφέροντα.
Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στην ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στις 10 το πρωί στον Πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας μπροστά από τον ΟΤΕ.

ΕΝΩΣΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Δ/Υ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *