Ο Απόλλωνας Λάρισας (3-2) έσβησε το όνειρο του Θεσπρωτού για πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδος-Ξύπνησε αργά το πλατανόφυλλο

Share Button

Πάλεψε, μόχθησε, προσπάθησε, επιχείρησε την επική ανατροπή στο τέλος αλλά τελικά υπέκυψε φυσιολογικά στην ανωτερότητα του αντιπάλου.

Ο Θεσπρωτός ηττήθηκε με 3-2 από τον Απόλλωνα Λάρισας και το όνειρο της πρόκρισης στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδος έσβησε με τους «κιτρινόμαυρους» να αποχωρούν πάντως με ψηλά το κεφάλι από τον θεσμό πανηγυρίζοντας δύο προκρίσεις στις προηγούμενες φάσεις.

Σε ένα σχεδόν κατάμεστο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας με την ατμόσφαιρα να θυμίζει κάτι από τα παλιά και τις ένδοξες σελίδες του συλλόγου, οι φιλοξενούμενοι με κινητήριο μοχλό τον εντυπωσιακό Βραζιλιάνο Μαρκολίνο πήραν τα ηνία του αγώνα από τα πρώτα λεπτά χωρίς πάντως να γίνουν απειλητικοί προς την εστία του Κωνσταντάκου.

Οι γηπεδούχοι που αγωνίστηκαν με την καινούρια (υπέροχη είναι αλήθεια) κιτρινόμαυρη εμφάνιση, ήταν αυτοί που δημιούργησαν την πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού αλλά το πολύ καλό σουτ του Πέντσα στο 15ο λεπτό έφυγε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Κουτογλίδη.

Οι Θεσσαλοί στην πρώτη τους επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ του Θεσπρωτού ευτύχησαν να προηγηθούν. Στο 24ο λεπτό ο Μαρκολίνο ξέφυγε από τα αριστερά, προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Κωνσταντάκο, παρενέβη προ της γραμμής του τέρματος ο πανύψηλος Λουκάο και με κεφαλιά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Θεσπρωτός προσπάθησε να αντιδράσει αλλά το φάουλ του Μπίκα (32ο) από εξαιρετική θέση πέρασε ανεκμετάλλευτο (μπλόκαρε εύκολα ο Κουτογλίδης).

Οι φιλοξενούμενοι στο 35ο λεπτό σε μια σχεδόν πανομοιότυπη φάση με το πρώτο γκολ ζευγάρωσαν τα τέρματά τους σβήνοντας τις όποιες ελπίδες του Θεσπρωτού να επιστρέψει στο παιχνίδι.

Ο Τασιούλης ελίχθηκε από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη σέντρα και ο αφύλαχτος Λουκάο με πλασέ σε κενή εστία και εξουδετερωμένο τον Κωνσταντάκο έκανε σε ρυθμό προπόνησης το 0-2.

Στην επανάληψη, ο Απόλλωνας συνέχισε να είναι επιθετικός και στο 55ο λεπτό πέτυχε και τρίτο γκολ με δράστη και πάλι τον Λουκάο. Ο Λούκας ανατράπηκε καθαρά από τον Σταυρίδη και ο Βραζιλιάνος σέντερ-φορ νίκησε τον Κωνσταντάκο από τα 11 βήματα για να κάνει το 3-0.

Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν στροφές και έκαναν συντήρηση δυνάμεων μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Ο Θεσπρωτός αξιοποίησε την χαλαρότητα των αντιπάλων και αφού πλησίασε στο γκολ δύο φορές με τον Φούντζουλα, κατάφερε να μειώσει σε 3-1 με τον Σταυρίδη στο 84ο. Οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν και πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Λάμπρου στο 85ο λεπτό βάζοντας φωτιά στις εξέδρες. Ο Θεσπρωτός στο διάστημα που απέμενε, πίεσε για την ισοφάριση χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, οι φίλοι του Θεσπρωτού καταχειροκρότησαν τους παίκτες του Δημήτρη Μουρούτη ανταμείβοντας τους για την προσπάθειά τους.

Τον αγώνα διηύθυνε ο Γιαννιώτης Σπύρος Ζαμπαλάς, ενώ βοηθοί του ήταν συντοπίτες του Θανάσης Θανασιάς και Κώστας Λιόντος.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κωνσταντάκος,  Κωνσταντίνου, Σταυρίδης, Μπέρτσος, Κωνσταντίνου Ε., Κωνσταντίνου Β.,  Ευθυμίου (60ό λ.τρ. Μητσέλος), Φούντζουλας, Μπίκας, Γώγος (46ο Γκόλιας), Πέντσας (80ό Λάμπρου).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Κουτογλίδης, Καμπέρης, Κοντοές, Τασιούλης (92o Γαρυφαλόπουλος), Μαρκολίνο, Λουκάο, Ράμος Λούκα (82ο Κοντοθανάσης), Χατζής, Κουρτεσιώτης, Σκούπρας, Σουλιώτης (71o Λίταινας).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *