Ο Β.Γιόγιακας για το πόρισμα της επιτροπής για τη συνένωση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου: “Στο νέο χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης δε θα υπάρχει πανεπιστημιακό τμήμα στην Ηγουμενίτσα”

Share Button

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την ανακοίνωση του πορίσματος της επιτροπής και την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας για τη συνένωση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου:

«Στο νέο χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης δε θα υπάρχει πανεπιστημιακό τμήμα στην Ηγουμενίτσα.

Eπιβεβαιώθηκε και επίσημα το κλείσιμο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου. Ο Υπουργός Παιδείας συμφωνεί με το πόρισμα της Επιτροπής ότι “ακαδημαϊκά δεν είναι βιώσιμο”.

Η πρόταση να δημιουργηθεί Τμήμα Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας παραπέμπεται στο αόριστο μέλλον.

Η εξέλιξη αυτή εξηγεί το κρυφτό που έπαιζε όλο το προηγούμενο διάστημα ο Υπουργός  Παιδείας, αφήνοντας στο σκοτάδι καθηγητές και φοιτητές σχετικά με την τύχη του Τμήματος.

Εξηγεί γιατί το Πόρισμα δε δόθηκε από την αρχή στη δημοσιότητα, αφού δε λέει για ποιους ακριβώς λόγους το Τμήμα πρέπει να κλείσει.      

Καλώ το συνάδελφο βουλευτή του νομού μας να πάρει θέση, και να συμπορευθεί με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας!».

1 response on Ο Β.Γιόγιακας για το πόρισμα της επιτροπής για τη συνένωση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου: “Στο νέο χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης δε θα υπάρχει πανεπιστημιακό τμήμα στην Ηγουμενίτσα”

  1. Το τμημα Διοικησης επιχειρησεων του ΤΕΙ Ηγουμενιτσας ονομαστηκε ετσι μετα το σχεδιο ΑΘΗΝΑ αλλα στην ουσια αυτο που πραγματικα λειτουργει ειναι το τμημα Εφαρμογων ξενων γλωσσων στη διοικηση και το εμποριο με δυο ξενες γλωσσες σε πολυ καλο επιπεδο, μεταφρασεις νομικων και οικονομικων κειμενων, διαπολιτισμικη επικοινωνια και αλλα τετοιου ειδους μαθηματα και θα μπορουσε ΑΜΕΣΑ να αναβαθμιστει σε Διαπολιτισμικης επικοινωνιας (αλλωστε αυτο που ακουγοταν απο το 2010 ακομα ηταν η αναβαθμιση του συγκεκριμενου τμηματος και η ενταξη του στο Πανεπιστημιο Ιωαννινων). Πριν υποβαθμιστει με το σχεδιο ΑΘΗΝΑ, ο βαθμος εισαγωγης ηταν πανω απο τη βαση του 10 και ηταν ενα τμημα μοναδικο και οχι αλλο ενα Διοικησης επιχειρησεων που εχουν ολα τα πανεπιστημια και τα ΤΕΙ της χωρας. Αντιστοιχο Πανεπιστημιακο τμημα λειτουργει εδω και χρονια στο Montpellier της Γαλλιας και παρα πολλοι φοιτητες του τμηματος της Ηγουμενιτσας εχουν παρακολουθησει μαθηματα εκει. Τωρα με την εισοδο των μεταναστων στην Ελλαδα δημιουργειται ολο και περισσοτερο η αναγκη δημιουργιας ενος τετοιου τμηματος, αλλωστε αρκετα ελληνικα πανεπιστημια ηδη κανουν μεταπτυχιακα με αυτην την ειδικοτητα. Εμεις λοιπον εδω στην Ελλαδα αντι να δημιουργουμε κατι διαφορετικο που το εχει αναγκη η εποχη, δημιουργουμε αλλο ενα απομτα ιδια ειτε απλως καταργουμε. Σιγουρα χρειαζεται αναβαθμιση, διοριζοντας περισσοτερους καθηγητες (αλλωστε απο οσο ξερω υπηρξαν καθηγητεςου συνταξιοδοτηθηκαν η και μετακινηθηκαν αλλα δε διοριστηκαν αλλοι στη θεση τους με αποτελεσμα να δειχνει οτι δεν ειναι βιωσιμο… οπως λεει και η προταση επιτροπης και υπουργειου…Και ο νοων νοειτο… Αυτο που με ενοχλει ειναι οτι παιζονται παιχνιδια απο τις τοπικες κοινωνιες της Ηπειρου για το ποιες θα επικρατησουν εναντι αλλων χωρις κανεις να ενδιαφερεται για το μελλον των φοιτητων που θα τελειωσουν και θα παρουν πτυχιο Διοικησης Επιχειρησεων απο ενα τμημα που θα εχει καταργηθει ενω στην ουσια τα μαθηματα που διδαχτηκαν για 4 χρονια αφορουσαν το τμημα Εφαρμογων ξενων γλωσσων στη διοικηση και το εμποριο. Και φυσικα δε θα εχουν κανενα επεγγελματικο δικαιωμα. Ποιος νοιαζεται για αυτα;;; Μονο για το μεριδιο που θα παρει ο καθενας και πως θα χρυσωσουν το χαπι νοιαζονται. Λυπαμαι πολυ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *