Ο Δήμος Φιλιατών για το 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Μπαντών

Share Button

Με μεγάλη επιτυχία, όπως άλλωστε αναμένονταν, πραγματοποιήθηκε το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΜΠΑΝΤΩΝ που διοργάνωσε ο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου κ. Δελλή Κωνσταντίνου.

Στην εν λόγω μουσική εκδήλωση συμμετείχαν εκτός της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου μας, οι:

  • Η Φιλαρμονική ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας με Αρχιμουσικό τον κ. Τζάνη Κώστα.
  • Η Φιλαρμονική Ελ. Χ Παγγές Δήμου Κόνιτσας με Αρχιμουσικό τον κ. Γεωργάνο Χρήστο &
  • Η Φιλαρμονική του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς με Αρχιμουσικό τον κ. Δελλή Κων/νο

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε σύσσωμη η διοίκηση του Δήμου μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέκος Καχριμάνης, ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ κ. Βασίλης Γιόγακας, Ο δήμαρχος Κόνιτσας κ. Ανδρέα Παπασπύρου ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Μιχάλης Γκίκας οι πρόεδροι και επικεφαλής των Φιλαρμονικών Μπαντών καθώς και αρκετοί Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι μαζί με το μουσικόφιλο κοινό της πόλης μας καθώς και πλήθους επισκεπτών από τις πόλεις της Ηγουμενίτσας της Κόνιτσας και της Παραμυθιάς παρακολούθησαν μέχρι το τέλος την μελωδική μουσική πανδαισία που παρουσίασαν ξεχωριστά και από κοινού οι προαναφερόμενες Φιλαρμονικές Μπάντες που συμμετείχαν στο εν λόγω Μουσικό Φεστιβάλ.

Στην Ομιλία του Ο δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπυρίδων Παππάς Προανήγγειλε την ετήσια Θεσμοθέτηση της εν λόγω εκδήλωσης καθώς και την ενίσχυση της Φιλαρμονικής  μας με 74.000 χιλιάδες ευρώ για την πλήρη κάλυψη στων αναγκών σε μουσικά, ηχητικά όργανα και καινούργιες στολές για τους μουσικούς της Μπάντας μας που σημειωτέων αριθμεί πλέον 70 μαθητευόμενους . Επιπλέον ο Δήμαρχος μας γνωστοποίησε στην ομιλία του την σημαντική δωρεάν προσφορά του συμπατριώτη μας από την Αμερική κ. Αντώνη Βρακά,  στην Φιλαρμονική του Δήμου μας, 18 μουσικά όργανα για να καλύψουν τις ανάγκες των Νέων και παλιών μουσικών της Μπάντας μας.

Ο Δήμος μας όπως πάντα βρίσκεται στο πλευρό των συμπατριωτών μας και προσπαθεί με όσα μέσα διαθέτει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές της μουσικής μας εκδήλωσης καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους που συμμετείχαν σε αυτή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *