Ο Νίκος Μπέζας στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων παρουσία του ΠτΔ

Share Button

Την υποχρέωση των δικηγόρων και των δικαστών να υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, διότι έτσι υπερασπίζονται τη θεμελιώδη Αρχή της Διάκρισης των Εξουσιών και την ίδια την Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από το βήμα του 14ου Πανελλήνιου Συνέδριου Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων, το οποίο διεξάγεται στις Σέρρες, με θέμα «Δικηγορία και Δικαιοσύνη στη νέα εποχή».

Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για τον θεσμικό ρόλο του Δικηγόρου ως Συλλειτουργού της Δικαιοσύνης και τόνισε ότι αναγκαία συνέπεια αυτού του ρόλου του είναι ο σεβασμός και η υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, ιδίως υπό τη μορφή της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των Δικαστικών Λειτουργών.

Κι αυτό, πάντοτε, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση, ότι εξίσου οι Λειτουργοί της Δικαιοσύνης οφείλουν να σέβονται την κατά την έννομη τάξη ανεξαρτησία του Δικηγόρου, ως προς τον χειρισμό των ενώπιον της Δικαιοσύνης αγομένων υποθέσεων, που σχετίζονται με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και έννομων συμφερόντων του εκάστοτε εντολέα του.

To παρών στο συνέδριο δίνει και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας Νίκος Μπέζας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *