Παρουσίαση Αποτελεσμάτων του Έργου Alterenergy στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ, +VIDEO)

Share Button

20160606_112455Ημερίδα για την «Παρουσίαση Αποτελεσμάτων του Έργου στην Περιφέρεια Ηπείρου» από Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Alterenergy πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το πρωί στην Αίθουσα συνεδριάσεων του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα.

Το στρατηγικό έργο Alterenergy-Energy Sustainability for Adriatic Small Communities εντάσσεται στο Πρόγραμμα IPA Adriatic 2007 – 2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους.

Αντικείμενο του έργου είναι η προώθηση της αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η ενσωμάτωση τεχνολογιών Εξοικονόμησης Ενέργειας. Σκοπός του είναι να αναπτυχθούν «μοντέλα» βέλτιστης διαχείρισης των ενεργειακών πηγών σε μικρές κοινότητες της ευρύτερης περιοχής της Αδριατικής, προκειμένου να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και την τεχνογνωσία, ώστε να αναπτύσσουν ολοκληρωμένες δράσεις στον τομέα των ΑΠΕ-ΕΞΕ.

Κατά την Ημερίδα, έγινε παρουσίαση της λειτουργίας του πιλοτικού έργου του κτιρίου της Π.Ε Θεσπρωτίας από την Κοινοπραξία των αναδόχων του έργου. Ειδικότερα, το συγκεκριμένο έργο αφορά στην εγκατάσταση Γεωθερμικού Συστήματος Αντλιών Θερμότητας (Αβαθούς Γεωθερμίας) στο κτίριο της Π.Ε. Θεσπρωτίας με σκοπό την κάλυψη των θερμικών και ψυκτικών αναγκών του. Οι γεωθερμικές αντλίες θερμότητας, οι οποίες εγκαταστάθηκαν, εκμεταλλεύονται τη σταθερή θερμοκρασία του υπεδάφους ή του νερού του υπεδάφους, το οποίο παρουσιάζει θερμοκρασιακή σταθερότητα καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους, με θερμοκρασία η οποία προσεγγίζει τη μέση θερμοκρασία της ατμόσφαιρας παρέχοντας θέρμανση, ψύξη και ζεστά νερά χρήσης. Αξιοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια, εξασφαλίστηκε η μεταφορά θερμότητας από το υπέδαφος προς το κτίριο, κατά την περίοδο της θέρμανσης και αντίστροφα από το κτίριο στο υπέδαφος, κατά την περίοδο ψύξης. Τα πολυάριθμα οικονομικά, περιβαλλοντικά, αισθητικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας την καθιστούν μία από τις πλέον δημοφιλείς τεχνολογίες στον τομέα των ΑΠΕ-ΕΞΕ.

Παρακολουθείστε στο video τι δήλωσε η Υπεύθυνη του έργου «Alterenergy» κ. Ντίνα Μπακόλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *