Πλησιάζει η ώρα της εθνικής ευθύνης-Ποιός εξουσιοδότησε τον Μάριο Κάτση να υπερψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών;

Share Button

Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού
Βασικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι η λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία: των πολιτών, στην άμεση δημοκρατία, ή κάποιων αντιπροσώπων τους, στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία.
Αυτός είναι ο ορισμός της δημοκρατίας.
Ποιός εξουσιοδότησε τον Βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριο Κάτση να ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών ;
Μήπως ο κ.Κάτσης μας ενημέρωσε προεκλογικά και δεν το γνωρίζουμε;
Αν όντως είναι έτσι και απλώς δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας, τότε καλώς θα πράξει…
Σε διαφορετική περίπτωση, δεν διαθέτει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να υπερψηφίσει μια συμφωνία που δεν είναι ένα θέμα που αύριο μπορεί πανεύκολα να ρυθμιστεί διαφορετικά.
Ο κ.Κάτσης εκφράζει και μεταφέρει την φωνή του θεσπρωτικού λαού στο ελληνικό κοινοβούλιο έχοντας εκλεγεί βουλευτής του Νομού.
κ. Κάτση, δεν μπορείτε και δεν δικαιούστε να αγνοείτε την ξεκάθαρη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Θεσπρωτών που έχουν εκφράσει την διαφωνία τους για την κύρωση της συμφωνίας.
Ενδεχόμενη θετική σας ψήφο, θα βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία και ανακολουθία με όσα ο θεσπρωτικός λαός που σας εξέλεξε επιθυμεί.
Άλλωστε, εκλογές έρχονται και θα ξαναζητήσετε την ψήφο του Θεσπρωτικού λαού. ‘Η μήπως όχι;

 

ΝΙΚΟΣ ΦΑΤΣΙΟΣ

Εκδότης-Διευθυντής της Εφημερίδας Θεπσρωτικός Παλμός και διαχειριστής της ιστοσελίδας www.thesprotikospalmos.gr

 

3 responses on Πλησιάζει η ώρα της εθνικής ευθύνης-Ποιός εξουσιοδότησε τον Μάριο Κάτση να υπερψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών;

  1. Παρατηρώ μια σωστή τοποθέτηση του θέματος. Νομίζω ότι κανένας βουλευτής δεν έχει την εξουσιοδότηση να το κάνει. Ενεργούν σαν εκπρόσωποί μας στη Βουλή αλλά να λαμβάνουν υπόψη τους και τη θέση του κυρίαρχου λαού. Το δημοψήφισμα το δικαιούται ο ελληνικός λαός. Ξέρουν ότι δεν θα το δεχτεί ο ελληνικός λαός και το αρνούνται. Δηλαδή παραδέχονται ότι στα Σκόπια υπάρχει περισσότερη δημοκρατία από εδώ. Γιατί στα Σκόπια έκαναν δημοψήφισμα, όπως τέλος πάντων το έκαναν. Δεν θέλω να πικράνω περισσότερο το φίλο μου τον Μάριο που τον ξέρω από μικρό αλλά επειδή είναι ακόμα νέος θέλω να το σκεφτεί πολύ καλά. Να μην τον βαραίνει σε όλη του τη ζωή αυτό το λάθος. Δεν μπορεί όλη η Μακεδονία να έγιναν σε μια μέρα Χρυσαυγίτες. Ούτε είναι επιτρεπτό για μερικούς μπαχαλάκηδες να ρίχνονται χημικά σε γυναικόπαιδα και γέροντες,

    Σγουρίδης Χρήστος
    μέλος του Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία
    (Ύ.Γ. τηλεφώνησα στον κ. Βασίλη Γιόγακα τον ευχαρίστησα για τη βοήθεια που προσέφερε στον κόσμο, ως γιατρός. Τον ευχαριστώ και δημόσια.

  2. Θέλω να ρωτηςω τα εξής: ούτε τα μνημόνια θέλαμε αλλα μας τα επέβαλαν ….λογικό .εως ποτε θα είμασταν οι έξυπνοι χωρίς να πληρώνουμε…..
    Το μακεδονικό δε λύθηκε,σταμάτησε ο βήχας απο την εκάστοτε κυβέρνηση τη στιγμή που διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία .μετα απλα διαιωνίστηκε η λανθασμένη κίνηση και 30 Χρονια τα σκοπιά κέρδισαν να ονομάζονται Μακεδονία με διαφορα προσωνύμια .ουτε η Ελλάδα ήθελε να λέγονται Μακεδονία αλλα το είχαμε χάσει το παιχνίδι.αντι να προχωρήσει αυτή η κυβέρνηση σε αλλα 30 Χρονια ενοικιασεις του ονόματος έβαλε όρους κ ξεχώρισε την ουσία .μη κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλο μας.ΠΟΤΕ κ ΚΑΝΕΝΑΣ ηγέτης χώρας δε θα συμφωνούσε με την Ελλάδα 100%.οι επαναστάσεις γίνανε για ελευθερίες κ εδαφικές κατακτήσεις.τωρα γίνονται για χρήμα κ κυριαρχία.κ τα σκοπιά κ η Ελλάδα έκαναν υποχωρήσεις αλλα εμείς καταφέραμε να μείνει η ιστορία μας ανέγγιχτη κ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ να είναι πλέον ξεκάθαρα ελληνική .

  3. Είναι απλό, μην το ψαχνετε: 10 ες ακόμα καρέκλα, με 12000 εβρα = 120000 εβρα. Δύσκολα να πεις όχι στην προδοσία….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *