Ποιά έργα του Δήμου Ηγουμενίτσας και της Δ.Ε.Υ.Α.Η εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα LEADER

Share Button

Εντάχθηκε στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020 το έργο με τίτλο «Αγροτική οδοποιία στον κάμπο Ν. Σελεύκειας» προϋπολογισμού 74.400€.

Το αντικείμενο της πράξης αφορά στη βελτίωση αγροτικής οδοποιίας που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Ηγουμενίτσας εντός της διανομής αναδασμού Βάλτου Ραγίου και Ν. Σελεύκειας του Δήμου Ηγουμενίτσας, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση στις γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες.

Συγκεκριμένα πρόκειται για υφιστάμενο διανοιγμένο αγροτικό δρόμο πλάτους 5μ. και συνολικού μήκους 400μ., ενώ οι προβλεπόμενες εργασίες βελτίωσης της αγροτικής οδού συνίστανται σε επιφανειακές εκσκαφές/διαμορφώσεις μέσου πάχους 0,4μ., οδοστρωσία (πάχος βάσης 0,20μ. καιυπόβασης 0,15μ.), ασφαλτόστρωση (μία ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας πάχους 0,05μ.), καθαρισμός και διαμόρφωση υπάρχουσας τάφρου απορροής ομβρίων υδάτων, κατασκευή χαμηλού τοιχίου προστασίας από καταπτώσεις ανάντη της οδού (μέσο ύψος 0,5μ.) καθώς και την κατασκευή αχιβάδων μήκους 25μ.

Επιπλέον στο ίδιο Πρόγραμμα εντάχθηκε το έργο της Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας με τίτλο «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Πέρδικας»προϋπολογισμού 90.000€.

Το αντικείμενο του έργου αφορά στην αντικατάσταση τμήματος του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Πέρδικας. Θα τοποθετηθούν κλειστοί υπόγειοι αγωγοί από πολυαιθυλένιο διαμέτρου Φ90, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν το υφιστάμενο δίκτυο. Το συνολικό μήκος των αγωγών, οι οποίοι θα τοποθετηθούν εντός του ρυμοτομικού σχεδίου, θα είναι 1.260μ.

Ειδικότερα, το έργο θα περιλάβει:

Α. Αντικατάσταση αγωγού εσωτερικού δικτύου ύδρευσης εντός της Πέρδικας με αγωγό HDPEΦ90 16ατμ. Μήκους 1.260μ.

Β. Για τον έλεγχο του δικτύου προβλέπεται η εγκατάσταση 2 (δύο) δικλείδων απομόνωσης  (Φ80) του αγωγού Φ90 σε κατάλληλα φρεάτια, όπως φαίνεται στα σχέδια της μελέτης και η τοποθέτηση 8 (οκτώ) επιπλέον δικλείδων  Φ80 σε ενδιάμεσα σημεία.

Γ. Για την υδροδότηση των εξυπηρετούμενων από τον νέο αγωγό κατοικιών προβλέπεται η κατασκευή 97 (ενενήντα επτά) παροχών ύδρευσης.

Δ. Εγκατάσταση 1 (ενός) πυροσβεστικού κρουνού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *