Πρωτοχρονιάτικες πίτες για τους ηλικιωμένους και τα παιδιά έκοψε η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Share Button

Mέσα σε ατμόσφαιρα αισιοδοξίας και προσδοκιών η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας έκοψε, την πρώτη ημέρα του 2018, βασιλόπιτες για ηλικιωμένους και παιδιά. Ένας από τους γεροντότερους του προοδευμένου χωριού και ένα παιδάκι σταύρωσαν τις πρωτοχρονιάτικες πίτες με κοινό σύνθημα: “Άνοδος”.

Με τη σκάλα της εμπειρίας και τα φτερά του παιδικού ενθουσιασμού. Τα “φλουριά” έτυχαν σ’ ένα κοριτσάκι και μια κυρία, που δέχθηκαν δώρα. Η ανατολή του καινούργιου έτους βρήκε τους κατοίκους της Κεστρίνης με την ελπίδα ότι ο νέος χρόνος θα είναι καλύτερος από τον προηγούμενο. Ανταλλάχτηκαν οι καθιερωμένες ευχές: “Χρόνια πολλά”, “καλή χρονιά και ευλογημένος ο καινούργιος χρόνος”.

Πολλές ευχές ακούγονται αυτές τις ημέρες. Η ωραιότερη απ’ όλες, όμως, είναι αυτή, που μας καλεί να ζήσουμε τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής μας, σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Κάθε στιγμή της ζωής κι ένα αγώνισμα, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε για να φτάσουμε στο πλατύσκαλο της κορυφής. Κάθε χρόνος πρέπει να είναι και ένας σταθμός στη ζωή μας.

Ένας σταθμός αλησμόνητος για την πορεία μας στην αρετή.

Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *