Πρόγραμμα 3ήμερης εκδρομής ΟΑΕΕ

Share Button

1Η Ημέρα:  Ηγουμενίτσα – Μετέωρα – Τρίκαλα – Βόλος

Αναχώρηση στις 07,00 πμ από το Πάνθεον. Στάση για καφέ στην πόλη της Καλαμπάκας. Ακολουθεί Ξενάγηση στα επιβλητικά Μετέωρα που αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και επίσκεψη σε κάποιο από το Μοναστήρια. Συνεχίζουμε για την πόλη των Τρικάλων που διασχίζεται από τον Ληθαίο ποταμό, μεσημεριανό γεύμα και συνεχίζουμε για το Ξενοδοχείο μας στον Βόλο. Τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος στην πόλη.

2η Ημέρα :   Βόλος – Μουσεία Πόλεως – Πήλιο

Πρωινό και επιβίβαση στο πούλμαν καθώς σήμερα θα έχουμε ξενάγηση από τον Πρόεδρο ΟΑΕΕ του Βόλου στα Μουσεία πόλεως. Ο Βόλος είναι πόλη της Θεσσαλίας, κτισμένος στον μυχό του Παγασητικού κόλπου, κοντά στη θέση της αρχαίας Ιωλκού και στους πρόποδες του βουνού των Κενταύρων, του Πηλίου. Αποτελεί μία από τις πιο μεγάλες πόλεις και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ελλάδας. Ο μόνιμος πληθυσμός της Δημοτικής Ενότητας Βόλου ανέρχεται σε 86.046 κατοίκους, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011, ενώ το πολεοδομικό συγκρότημα αριθμεί 125.248 κατοίκους. Ο πληθυσμός του διευρυμένου Καλλικρατικού Δήμου Βόλου ανέρχεται σε 144.449 κατοίκους.  Ακολουθεί επίσκεψη στην περιοχή του Πηλίου και ελεύθερος χρόνος  για φαγητό. Το Πήλιο είναι βουνό στο Νομό Μαγνησίας δίπλα στην πόλη του Βόλου, με ύψος 1.624 μέτρα (κορυφή Πουριανός Σταυρός). Κατά την Ελληνική μυθολογία ήταν η θερινή κατοικία των θεών και πατρίδα των Κενταύρων. Επιστροφή το απόγευμα στο Ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα :    Βόλος – Λίμνη Πλαστήρα – Ηγουμενίτσα                                                                                                                                   Πρωινό και επιβίβαση μαζί με τις αποσκευές μας στο πούλμαν. Μια ενδιάμεση στάση για καφέ στην διαδρομή μας και το μεσημέρι θα καταλήξουμε στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.  Η Λίμνη Πλαστήρα είναι λίμνη που βρίσκεται στο οροπέδιο της Νεβρόπολης στο Νομό Καρδίτσας. Είναι τεχνητή λίμνη και το επίσημό της όνομα είναι λίμνη Ταυρωπού. Σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στο νότιο άκρο της επί της αρχής του ποταμού Ταυρωπού ή Μέγδοβα, η δε ιδέα για την κατασκευή της αποδόθηκε στον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα, όταν το 1935 που επισκέφθηκε την γενέτειρά του, και είχαν σημειωθεί καταστροφικές πλημμύρες στη περιοχή και την Μακεδονία από συνεχείς βροχοπτώσεις. Μεσημεριανό γεύμα και επιστροφή στην Ηγουμενίτσα με μία ενδιάμεση στάση στην διαδρομή μας.

 

Τιμή : 85 € ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

115 € σε Μονόκλινο δωμάτιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *