Σε διεθνές συνέδριο συμμετείχε το Κέντρο Πρόληψης “ΑΡΙΑΔΝΗ”

Share Button

Το Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ του νομού Θεσπρωτίας συμμετείχε με προφορική ανακοίνωση στο 10ο Συνέδριο της European Family Therapy Association που έγινε στην Νάπολη από 11-14 Σεπτεμβρίου.
Το θέμα ήταν «Parenthood and Self-Care:evolving contexts and emergent meanings» και εισηγήτρια η Κωνσταντίνα Ζιάγκου, ψυχολόγος και επιστημονικά υπεύθυνη του ΚΠ ΑΡΙΑΔΝΗ.
Παρουσιάστηκε ένα βραχύχρονο σεμινάριο για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας με στόχο την ενδυνάμωσή τους και την αξιοποίηση αποθεμάτων στην διαχείριση των προκλήσεων που αφορούν τον ρόλο του γονέα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σεμινάριο αξιοποίησε την μέθοδο της καταξιωτικής συστημικής διερεύνησης στην οποία η εισηγήτρια όπως και στελέχη πρόληψης πανελλαδικά έχουν εκπαιδευτεί τα τελευταία 3 χρόνια από το Κέντρο Εκπαίδευσης του Ο.ΚΑ.ΝΑ.
Παράλληλα είχε την τιμή να αναλάβει το προεδρείο στην θεματική ενότητα «Changing the relationships:focus on parenthood».
Η συμμετοχή στο συνέδριο ήταν σημαντική αφενός για την διάχυση της επιστημονικής δραστηριότητας του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ όσο και για την ανατροφοδότηση του έργου του ,η οποία ήταν ιδισίτερα θετική από την διεθνή κοινότητα των οικογενειακών θεραπευτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *