Συμμετοχική ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας: Επιστολές προς Δήμο Ηγουμενίτσα και Περιφέρεια για το πρόβλημα του εκαπνισμού του λιμανιού και τα μπαζωμένα ρέματα

Share Button

petition_joinΕπιστολές προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας και την Περιφέρεια για το πρόβλημα του εκαπνισμού του λιμανιού και τα μπαζωμένα ρέματα έστειλε η Συμμετοχική ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας ζητώντας από τις αρχές να επιληφθούν άμεσα.

Ακολουθούν οι δύο επιστολές

Επιστολή 1η

Είμαστε αποδέκτες έντονης ανησυχίας των συμπολιτών μας, για το πρόβλημα του εκαπνισμού του λιμανιού και επομένως της πόλης, από τα πλοία που εισέρχονται και εξέρχονται από αυτό, με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων γενικότερα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Η συνέλευση των μελών της ομάδας αποφάσισε να ερευνήσει το θέμα και ύστερα φυσικά να απευθυνθεί στους συμπολίτες μας για περαιτέρω ενέργειες. Στα πλαίσια αυτής της έρευνας εντάσσεται το παρόν σημείωμα και ζητάμε να μας γνωρίσετε σχετικά με το θέμα, εάν τηρούνται οι κείμενες διατάξεις περί απαγορεύσεως εκαπνισμού μέσα στο λιμάνι από καύσιμο, εάν υφίσταται ή αν λειτουργεί κανονικά το σύστημα ελέγχου από πλευράς υπηρεσίας, εάν υφίσταται ο εξοπλισμός ελέγχου κ.λ.π.
Περιμένουμε την απάντησή σας στο προβλεπόμενο χρονικά περιθώριο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Συμμετοχικής Ομάδας. ([email protected])
Σας γνωρίζουμε ότι, τόσο το σημείωμα αυτό όσο και την απάντησή σας θα δημοσιεύσουμε στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Επιστολή 2η

Μετά από απόφαση της συνέλευσης της συμμετοχικής ομάδας πολιτών Θεσπρωτίας και αφού γίναμε μάρτυρες του φαινομένου έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις, αλλά και αποδέκτες παραπόνων από πληγέντες, αρχίζουμε έρευνα μαζί με ομάδες συμπολιτών μας, που θα αφορά όλα τα ρέματα που είναι μπαζωμένα στην Ηγουμενίτσα και την ευρύτερη περιοχή της, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο πλημμυρών και καταστροφών.

Όταν αναφερόμαστε σε ρέματα εννοούμε όχι μόνο αυτά που είναι καταγεγραμμένα και καθορισμένα  αλλά και αυτά που ναι μεν δεν είναι καθορισμένα, πλην όμως επί σειρά ετών λειτουργούν (χρηστικά) επί της ουσίας και προς όφελος του λαϊκού – δημόσιου συμφέροντος, έχοντας χάσει οποιοδήποτε ιδιόκτητο χαρακτήρα από τη στιγμή που η λειτουργία τους κατέστη κοινόχρηστη.

Στα πλαίσια αυτής της έρευνας εντάσσεται το παρόν έγγραφο, σας καλούμε δε να προχωρήσετε σε ανάλογες ενέργειες συνεχίζοντας τους καθαρισμούς που αρχίσατε στα ρέματα της παραλιακής οδού προς Δρέπανο. Περιμένουμε τυχόν απάντησή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ομάδας Πολιτών. [email protected]

Σας γνωρίζουμε ότι, τόσο το σημείωμα όσο και τυχόν απάντησή σας θα δημοσιεύσουμε στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

 

Ηγουμενίτσα 6/12/2016

Η τριμελής επιτροπή εκπροσώπησης

Δημητρίου Βασίλης

Φάτσιος Άλκης

Βαρβέλης Άγγελος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *