Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Θεσπρωτίας: Ανακοίνωση για τους παρατασιούχους

Share Button

Συνάδελφοι, από την πρώτη στιγμή ο Σύλλογος μας ΟΤΑ Ν.Θεσπρωτίας οργάνωσε τον αγώνα των συναδέλφων παρατασιούχων, στην κατεύθυνση να μετατραπούν οι συμβάσεις των συναδέλφων σε αορίστου χρόνου, τονίζοντας ότι ο μόνος δρόμος που έχουν οι εργαζόμενοι είναι αυτός του αγώνα. Από την αρχή αποκαλύψαμε στους εργαζόμενους ότι η κυβέρνηση τους κορόιδευε, όταν με τα διάφορα παπαγαλάκια της διέρρεε ότι θα τους μονιμοποιήσει.

Καταφέραμε μέσα από κινητοποιήσεις και απεργίες παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια και καταλήψεις στους δήμους του νομού μας  να αποτρέψουμε τις απολύσεις των συμβασιούχων και να παραταθούν οι συμβάσεις τους μέχρι 31 Μάρτη. Ακόμα και η προκήρυξη για τις 8.166 μόνιμες είναι αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα. Αυτό αποτελεί απάντηση σε όλους αυτούς που λένε ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα! Μέσα από τον αγώνα μας, το κύριο αίτημα που βάζουμε είναι: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα.

Το αίτημα αυτό δεν καλύπτεται από καμία προκήρυξη. Άλλωστε, οι θέσεις που προκηρύσσονται είναι σταγόνα στον ωκεανό. Λόγω της έλλειψης προσωπικού που υπάρχει στις υπηρεσίες των δήμων, χρειάζεται να προκηρυχθούν πολλαπλάσιες θέσεις μόνιμης και σταθερής δουλειάς και φυσικά όχι μόνο στην καθαριότητα και στον ηλεκτροφωτισμό.

Συνάδελφοι, με την τελευταία προκήρυξη η πλειοψηφία των συναδέλφων συμβασιούχων – παρατασιούχων αποκλείονται και πετάγονται ξανά στην ανεργία. Στην προσπάθειά τους οι συνάδελφοι να μην χάσουν τη δουλεία τους θα αξιοποιήσουν  και τη δικαστική οδό.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι δεν τους έχει χαριστεί τίποτα. Ό,τι έχουμε κερδίσει είναι αποτέλεσμα του αγώνα μας. Δεν θα κάνουμε πίσω. Θα παλέψουμε ενάντια στη αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ – κυβέρνησης, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μόνιμοι και συμβασιούχοι είμαστε μια γροθιά.

Διεκδικούμε:

  • Καμιά απόλυση συμβασιούχου!
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου!
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες  των Δήμων!».

Για το Δ.Σ.

                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                   ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                              ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *