Το Κέντρο Πρόληψης “Αριάδνη” τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Share Button

Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ σήμερα και το Κέντρο Πρόληψης -“ΑΡΙΑΔΝΗ” δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο και αδιάφορο…
Έτσι, λοιπόν, σε συνεργασία με τη Β’ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου πραγματοποίησε βιωματική δράση με την κα Βούλα Κατσούλη, πρωταθλήτρια Ελλάδας ΑμεΑ στο ακόντιο και το δίσκο, συνοδευόμενη από τη μητέρα της κα Ελένη Κατσούλη, την κα Ειρήνη Θεοδωρίδη, διαιτολόγο και εθελόντρια συνοδό αθλητών ΑμεΑ και την Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης, κα Αλεξάνδρα Κοτσώνη.
Η Πρόεδρος του Κέντρου μίλησε για τις μορφές αναπηρίας και τη διαφορετικότητα γενικότερα, την αποδοχή και το σεβασμό των διαφορετικών ατόμων και το ρόλο της ενσυναίσθησης.
Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β’ τάξης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη Voula Katsouli, να μάθουν τις ανάγκες της, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και πώς καταφέρνει να ξεπερνά τα εμπόδια, πώς περνά την ημέρα της, πού και πώς προπονείται, πώς μπορεί και οδηγεί, ποια τα όνειρα και οι μελλοντικοί της στόχοι.
Η κα Θεοδωρίδη εστίασε την ομιλία της στον εθελοντισμό, το ρόλο της διατροφής και της άθλησης των ΑμεΑ και για την αναγκαιότητα της ανεξάρτητης διαβίωσης των ΑμεΑ από πλευράς της πολιτείας.
Τέλος, τα παιδιά ευχήθηκαν στην κα Κατσούλη να συνεχίσει να προσπαθεί και να αγωνίζεται και της αφιέρωσαν ζωγραφιές και ευχετήριες κάρτες.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, περιλαμβάνονται οι Αλέκα Κοτσώνη και Ειρήνη Θεοδωρίδη, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *