Το Σάββατο η εναρκτήρια εκδήλωση για την Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

Share Button

«Η Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη των Επιμελητηρίων, είναι γεγονός.

Πρόκειται για ένα νέο πολιτιστικό- τουριστικό προϊόν για την Ήπειρο, το οποίο μπορούν να απολαύσουν οι τουρίστες- περιηγητές που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες σε έναν ποικιλόμορφο προορισμό.

Το ερχόμενο Σάββατο (3 Νοεμβρίου) στις 5.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών πραγματοποιείται η εναρκτήρια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Η Πολιτιστική Διαδρομή περιλαμβάνει:

➢ Μια κλειστή διαδρομή σε πέντε αρχαιολογικούς χώρους (Δωδώνης, Νικόπολης, Κασσώπης, Αμβρακίας και Γιτάνων)
➢ Περιβάλλει τις σημαντικές αρχαίες πόλεις και περιοχές που άκμασαν και άφησαν τα σημάδια τους στον Ηπειρωτικό χώρο (Νικόπολη, Κασσώπη, Αχέροντας, Γίτανα, Δωδώνη, Αμβρακία κ.α.)
➢ Η Διαδρομή συμπληρώνεται από εξαιρετικού κάλλους φύση (σπάνιους οικότοπους, όπως ο Αμβρακικός, η κοιλάδα του Αχέροντα, η Σαγιάδα, ο Εθνικός Δρυμός Βίκου- Αώου), παράδοση ( πέτρινα γεφύρια, παραδοσιακοί οικισμοί, ήθη και έθιμα), τοπική γαστρονομία (κρασί, εδέσματα, πίτες, γλυκά κ.α.)

Σήμερα αναμένεται στην Ήπειρο αποστολή 40 δημοσιογράφων και tour operators από Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Αγγλία, Ισραήλ και Σουηδία, καθώς και Έλληνες από εξειδικευμένα στον τομέα τουρισμού έντυπα και τουριστικά γραφεία, οι οποίοι θα γνωρίσουν την «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα», την ιστορία 2.300 χρόνων και τους ανθρώπους της Ηπείρου.

Η Πολιτιστική Διαδρομή θα παρουσιαστεί στο σύνολό της στην εναρκτήρια εκδήλωση του Σαββάτου. Περιλαμβάνει: προβολή video με τη διαδρομή, χαιρετισμούς επισήμων, παρουσίαση της Πολιτικής Διαδρομής, από τον Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στράτο Ιωάννου, Καλλιτεχνικό δρώμενο «Τρεις γενιές, μια παράδοση»- Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ΤΕΙ Ηπείρου, Β. Παπαγεωργίου, Γρ. Καψάλης, περιήγηση στα περίπτερα- γνωριμία με τοπικούς παράγοντες, Αποχαιρετιστήρια ομιλία από τον Περιφερειάρχη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *