Τόση ομορφιά χωράει μόνο σε μια Ήπειρο! (+BINTEO)

Share Button

Πριν από περίπου 10 χρόνια για να επισκεφτείς την Ήπειρο πραγματικά ήταν μια μικρή Οδύσσεια. Χρειαζόσουν περίπου 6 ώρες είτε ξεκινούσες από την Αθήνα είτε από την Θεσσαλονίκη.

Έπρεπε να διασχίσεις κακοτράχαλα βουνά, να ταξιδέψεις από μια Εθνική Οδό που περνούσε μέσα από μικρά χωριά. Στο μεγαλύτερο κομμάτι της είχε μόνο μια λωρίδα ανά κατεύθυνση, ακόμα και για να μπεις σε Ferry Boat. (Σήμερα χρειαζεσαι μόλις 3,5 ώρες απο την Αθήνα και περίπου 2 ώρες από την Θεσσαλονίκη ξεκούραστου ταξιδιού σε σύγχρονους αυτοκινητόδρομους.)

Ίσως όμως εκεί να οφείλεται το ότι η Ήπειρος διατήρησε την μοναδική της ομορφιά, μιας και ο ανθρώπινος παράγοντας περιοριζόταν στους ντόπιους κατοίκους στους πολυάριθμους φοιτητές της πανέμορφης πόλης των Ιωαννίνων (πάντα αποτελούσε μια αγαπημένη επιλογή για αυτούς), στους λιγοστούς τουρίστες και στους διάσπαρτους ανά την Ελλάδα Ηπειρώτες που αγαπάνε φανατικά τον τόπο τους και δεν έχαναν την ευκαιρία να τον επισκεφτούν στης γιορτές (βλέπε Χριστούγεννα, Πάσχα, και φυσικά το καλοκαίρι οπού γίνονται τα διάσημα Ηπειρώτικα πανηγύρια).

Στην Ήπειρο πραγματικά μπορείς να ταξιδέψεις σε ομορφιές που χωράνε μόνο σε μια ολόκληρη ήπειρο. Μαγικές ορεινές διαδρομές, ποτάμια, λίμνες, κρυστάλλινες ακρογιαλιές, παραμυθένιες πόλεις με τεράστια ιστορία και μοναδική αρχιτεκτονική, συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό βγαλμένο από από παραμύθια!

Σε αυτό το βίντεο με τη μοναδική φωνή του Κωνσταντίνου Πιστιόλη, οι Up Drones, που κατάγονται από την Ήπειρο, μάς δίνουν μια μικρή γεύση του τόπου τους.

Απολαύστε την πτήση τους και το πανέμορφο βίντεο

ΠΗΓΗ: https://mikropragmata.lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *