Φουντώνουν τα σενάρια κατάργησης του τμήματος της Ηγουμενίτσας του ΤΕΙ Ηπείρου

Share Button

του Γιώργου Ντάνη

Εν μέσω του προσχηματικού διαλόγου με την ακαδημαϊκή κοινότητα για την αναδιοργάνωση του χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης, η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξαναζωντανεύει Τμήματα ΤΕΙ, τα οποία το σχέδιο Αθηνά* καταργούσε την 31 Οκτωβρίου 2018, με ένα άρθρο (όχι με αυτό που θα καταργούσαν και τα μνημόνια) στο Σχέδιο Νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αττικής. Πρόκειται για το άρθρο 24, το οποίο προβλέπει τη συνέχιση λειτουργίας εννέα Τμημάτων που λειτουργούν με την υφιστάμενη (προ της συγχωνεύσεως του 2013) μορφή τους και θα συνεχίσουν στο εξής εκ παραλλήλου με τα Τμήματα που προέκυψαν από τις συγχωνεύσεις. Θα μπορούσε στο ίδιο άρθρο να ενταχθεί το Τμήμα της Ηγουμενίτσας, για το οποίο η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) συνηγορεί να επανέλθει στην προηγούμενή του μορφή, δηλαδή σε «Τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο» το οποίο και είχε επαγγελματικά δικαιώματα (ΦΕΚ 184/Α’/5-9-2006) και αξιόλογη βάση εισαγωγής.

Το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση στην Ιστοσελίδα του, διαψεύδει κατηγορηματικά την μεταφορά του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσική στην Κέρκυρα κάτι που δεν κάνει στην περίπτωση της φημολογούμενης κατάργησης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα, φουντώνει ακόμα περισσότερο τα σενάρια κατάργησης του Τμήματος και ιδιαίτερα της παρουσίας ΑΕΙ στην Ηγουμενίτσα.

*Το Αθηνά δεν ήταν αρκετά ριζοσπαστικό για να καταστήσει την Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας μας πραγματικά ανταγωνιστική, να την συνδέσει με την αγορά εργασίας και να συμβάλει στην εξωστρέφειά της. Σήμερα όμως ερχόμαστε να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος σε μεγαλύτερη όμως κλίμακα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *