Χριστουγεννιάτικη πανδαισία στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Share Button

SONY DSC

Το μήνυμα ότι κάθε φορά, που έρχονται Χριστούγεννα, γιορτάζουμε το μεγαλύτερο θαύμα, το πιο συγκλονιστικό γεγονός, το Μυστήριο των μυστηρίων διαχύθηκε προς κάθε κατεύθυνση από την εορταστική Χριστουγεννιάτικη πανδαισία στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας. Και αυτό, με προβολή οπτικοακουστικού υλικού, με χριστουγεννιάτικες ιστορίες, με δραματοποιημένους μονολόγους και αποσπάσματα πατερικών λόγων, που επιμελήθηκε με πολύ μεράκι και με άδολη καρδιά ο Γιώργος Ματρακούκας, καθώς και με ύμνους και κάλαντα των Χριστουγέννων από τη Βυζαντινή Χορωδία του ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας (αποτελούμενη από μεγάλους και μικρούς, από άνδρες και γυναίκες), υπό τον εξαιρετικό και έμπειρο πρωτοψάλτη Αναστάσιο Δηλαβέρη, που σαγηνεύει με την εσωτερικότητα της μελωδίας του το ακροατήριο.

Στη σύντομη παρέμβασή του ο πρεσβύτερος-θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι “ευτυχία δεν είναι τα μεγάλα κατορθώματα του ανθρώπου. Ευτυχία δεν είναι οι απολαύσεις. Ευτυχία είναι η γέννηση του Χριστού να μεταβληθεί σε δική μας αναγέννηση”. Και πρόσθεσε: “Μπορεί να φθάσει ο άνθρωπος να γίνει ρομπότ, να γίνει υπεράνθρωπος ή να γίνει υπάνθρωπος, αλλά αληθινός άνθρωπος δεν μπορεί να γίνει ποτέ χωρίς Χριστό. Η σημερινή κοινωνία χρειάζεται ανθρώπους, που όχι απλά να πιστεύουμε στη γέννηση του Χριστού, αλλά να μπορούμε να σπάσουμε το διάφραγμα, που μας εμποδίζει να πλησιάσουμε το Θεό. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχουμε ανάγκη από την ευδοκία και την ευωδία της Βηθλέεμ, για να σταθούμε και να μην παραφρονήσουμε, για να εμψυχωθούμε και να μη διαλυθούμε”.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρ. βουλευτής Ηλίας Βεζδρεβάνης και ο πρωτοψάλτης Αναστάσιος Δηλαβέρης, ενώ παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρ. αιρετός νομάρχης Θεσπρωτίας Νίκος Τσώνης. Αυτό που και από τους ύμνους και από τα κείμενα και από τις προβολές προέκυψε ως συμπέρασμα της εκδήλωσης ήταν πως 2018 χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού οι άνθρωποι δεν αξίζουμε να εξακολουθούμε να υποφέρουμε μέσα στο σκοτάδι της κακίας. Δεν αξίζουμε 2018 χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού να αναζητούμε τη χαρά σε μάταιους δρόμους, σε επινοήσεις και σε τρόπους, που υποτιμούν τη δυναμική της σωτηρίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *