1ος Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα «Γράφω για τον τόπο μου» στην Ηγουμενίτσα

Share Button

 

O Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Θεσπρωτίας καλεί τους μαθητές Γυμνασίων (Ημερήσιων και Εσπερινών), Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (Ημερήσιων και Εσπερινών) του Δήμου Ηγουμενίτσας να συμμετάσχουν στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Γράφω για τον τόπο μου».
Σκοπός του παρόντος διαγωνισμού είναι να γνωρίσουν οι μαθητές του Δήμου Ηγουμενίτσας την τοπική ιστορία, να εμπνευστούν και να αγαπήσουν τον τόπο τους.
Κριτήριο επιτυχίας θα αποτελέσει το προσωπικό ύφος, η αφηγηματική ή περιγραφική τεχνική και όχι η αντιγραφή από πηγή.

Ειδικότερα:

Για τους μαθητές Λυκείου

Οι μαθητές Λυκείου καλούνται να γράψουν ένα κείμενο 200-250 λέξεων με θέμα «Η ιστορία της πόλης μου, της κωμόπολης μου ή του χωριού μου» ή «κάποιο ιστορικό γεγονός που διαδραματίστηκε ή έχει σχέση με την ιστορία μιας περιοχής του Δήμου Ηγουμενίτσας (μάχη, εξέγερση, συμμαχία, εκπατρισμός, προέλευση και εγκατάσταση κατοίκων κ.λπ.)» ή «για ιστορικά πρόσωπα ή μνημεία της περιοχής μου».
Οι ιστορικές πληροφορίες μπορούν να αναφέρονται σε γεγονότα όλων των ιστορικών περιόδων: αρχαία, βυζαντινή και νεότερη ιστορία.

Για τους μαθητές Γυμνασίου

Οι μαθητές Γυμνασίου καλούνται να γράψουν ένα κείμενο 100-150 λέξεων με θέμα «Σε ανάμνηση ποιου γεγονότος, προσώπου ή τόπου έχει πάρει το όνομά της η οδός στην οποία μένω ή κάποια άλλη οδός που μου έχει κάνει εντύπωση ή κάποια πλατεία ή κτήριο του Δήμου Ηγουμενίτσας»
*Γράφω για την προέλευση της ονομασίας, ιστορικές πληροφορίες, βιογραφία και εργογραφία προσώπου, γεωγραφικές πληροφορίες κλπ.

Εναλλακτικά για όλους

Μια περιγραφή του τόπου τους ή ενός εντυπωσιακού τοπίου της περιοχής που ζουν ή ένα σύντομο διήγημα που η υπόθεση του εκτυλίσσεται στην περιοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας ή ένα ποιητικό κείμενο με θέμα και έμπνευση από τον τόπο τους (περιοχές αναφοράς όσες βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Ηγουμενίτσας).
Η περιγραφή ή το ποιητικό κείμενο δε θα υπερβαίνει τις 250 λέξεις.

Αξιολόγηση – Βράβευση

Οι καλύτερες εργασίες των μαθητών που θα επιλεγούν ανά κατηγορία από την επιτροπή φιλολόγων, θα εκδοθούν σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή με αναφορά στα ονόματα των μαθητών και στο σχολείο στο οποίο φοιτούν. Επίσης θα βραβευθούν με δώρα τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ όλοι οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα λάβουν έπαινο συμμετοχής.

Οι εργασίες θα κατατεθούν σε ηλεκτρονική μορφή και συγκεκριμένα μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης [email protected] (Θέμα e-mail: Συμμετοχή στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό) με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό σημαίνει και αυτόματη αποδοχή των όρων.

Η βράβευση θα γίνει σε ειδική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουνίου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα: http://mdiag.igoumenitsa.gr

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *