1.130 νέες προσλήψεις σε δομές εξυπηρέτησης πολιτών-Τι σχολίασε ο Μάριος Κάτσης

Share Button

Τον σχεδιασμό και τις νέες προσλήψεις για τις «Τοπικές και περιφερειακές δομές πρώτης υποδοχής και εξυπηρέτησης πολιτών ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) που συνεδρίασε υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Συγκροτείται ένα ολοκληρωμένο δίκτυο συμπληρωματικών μεταξύ τους τοπικών και περιφερειακών δομών και υπηρεσιών πανελλαδικής εμβέλειας, για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών και στη «γειτονιά», την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την εδραίωση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της καθολικής και χωρίς αποκλεισμούς πρόσβασης σε δομές και υπηρεσίες του Κοινωνικού Κράτους. που ανταποκρίνονται σε ζωτικής σημασίας ανάγκες της κοινωνίας και βελτιώνουν το επίπεδο ζωής των πολιτών.

Η πλήρης ανάπτυξη αυτού του δικτύου δομών και υπηρεσιών θα ενισχύσει αποφασιστικά το Κοινωνικό Κράτος, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου σχέσεων ανάμεσα στο κράτος και τον πολίτη, αναφέρει η ανακοίνωση.

Συνολικά θα γίνουν 1.130 νέες προσλήψεις στις δομές εξυπηρέτησης πολιτών.

“Το 2017 θα είναι έτος τομή όσον αφορά τη βελτίωση του δημοσίου τομέα προς όφελος των πολιτών, ιδίως σε νευραλγικούς τομείς με την ενίσχυση τους και την αναβάθμιση τους καθώς έχουν κοινωνικές προεκτάσεις και είχαν απαξιωθεί συνειδητά τα τελευταία πολλά χρόνια”, σχολίασε ο Μάριος Κάτσης με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και συμπλήρωσε:

“Όλα έρχονται και κουμπώνουν πάνω στις μεγάλες αλλαγές όπως η αξιολόγηση των δομών και των υπαλλήλων, η επιλογή προϊσταμένων με αντικειμενικά κριτήρια με αναφορά στο μητρώο στελεχών της Δημόσιας διοίκησης που θεσπίσαμε, καθώς και με την εφαρμογή της κινητικότητας που θα εξορθολογίσει δυσλειτουργίες που έγιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια με πελατειακή λογική και μόνο, και που εναντιώνονται στην εξυπηρέτηση του πολίτη διογκώνοντας τη γραφειοκρατία και το ρουσφέτι”.

“Έχουμε μια μοναδική χρυσή ευκαιρία να αφήσουμε αυτή τη μεταρρύθμιση που δεν έγινε ποτέ, ως παρακαταθήκη στην μετά μεταπολίτευση εποχή”, κατέληξε ο Θεσπρωτός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *