115 δήμοι ανταλλάσσουν καινοτόμες πολιτικές-Στην λίστα και ο Δήμος Σουλίου με το δωρεάν Ιντερνετ στους δημότες

Share Button

dimos_souliouΟι δήμοι ανταλλάσσουν μεταξύ τους πρακτικές με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών τους. Καινοτόμες πρωτοβουλίες και δράσεις θα αποτελέσουν αντικείμενο ευρύτατης συζήτησης μεταξύ αιρετών και αυτοδιοικητικών στελεχών της Βόρειας Ελλάδας στη διάρκεια προσεχούς διημερίδας (11 & 12 Ιουνίου) στη Θεσσαλονίκη, η οποία διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

«Διαχέοντας τις καλές πρακτικές των δήμων για την εφαρμογή των δημόσιων πολιτικών» είναι ο τίτλος της διημερίδας, τα συμπεράσματα της οποίας, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», αναμένεται να χρησιμεύσουν τόσο στην επεξεργασία αντίστοιχων πολιτικών από τους δήμους για την υλοποίηση ή ανάδειξη παρόμοιων ή άλλων καλών πρακτικών και σε άλλους τομείς στο μέλλον, όσο και για το ίδιο το ΕΚΔΔΑ, για την αναβάθμιση και τη διερεύνηση του ρόλου των καλών πρακτικών και της αξιοποίησής τους, ως μεθοδολογία εκπαιδευτικής, συμβουλευτικής και ερευνητικής προσέγγισης.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών», πριν από την έναρξη των εργασιών της διημερίδας, παρουσίασε ορισμένα από τα πιο αξιόλογα παραδείγματα καλών, όσο και καινοτόμων, πρακτικών των δήμων.

Στην κατηγορία αυτή αυτή ανήκει και ο Δήμος Σουλίου που παρέχει δωρεάν Ιντερνετ στους Δημότες

Αναλυτικά το κείμενο για το Σούλι:

«Ανάγκα και θεοί πείθονται»… Η δημοτική αρχή έδωσε δωρεάν Ιντερνετ στους δημότες για να διευκολυνθεί η παροχή υπηρεσιών υγείας. Με αφορμή την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, όπου σε κάθε ιατρείο απαιτούνταν σύνδεση στο Ιντερνετ, ο δήμος εγκατέστησε σύστημα Wi-Fi στις τοπικές κοινότητες που δεν μπορούσαν να συνδεθούν με ADSL, λόγω γεωγραφικής ιδιαιτερότητας, ίσως και για το γεγονός ότι ο πάροχος έκρινε την εγκατάσταση ασύμφορη.

Πέρα από την κάλυψη των αναγκών της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, παρέχεται και δωρεάν πρόσβαση στο Ιντερνετ σε κατοίκους και επισκέπτες, από συνολικά 23 σημεία. Επιπλέον, για να καλυφθούν οι ανάγκες κατοίκων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη μετακίνηση, αγροτικός γιατρός επισκέπτεται τις τοπικές κοινότητες περιοδικά, σε προσδιορισμένη ημέρα της εβδομάδας.

Πηγή: «Εφημερίδα των Συντακτών»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *