3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας: Πρωτοποριακό πρόγραμμα S.T.E.M. «Arduino in Schools»

Share Button

Το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, αποδεχόμενο με ενθουσιασμό την πρόταση – πρόκληση του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Θεσπρωτίας (Ε.Κ.Φ.Ε.), εισάγει στην εκπαίδευση των μαθητών του, μια σύγχρονη προσέγγιση  στην  καλλιέργεια κριτικής σκέψης, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και στην επίλυση των προβλημάτων. Τα Μαθηματικά και η Φυσική, ζωτικές επιστήμες για την κατανόηση της ζωής μας, εμπλέκονται με την Τεχνολογία και την Μηχανική (S.T.E.M – Science, Technology, Engineering, Mathematics,) σε μια βιωματική διαδικασία εκπαίδευσης με τρόπο ελκυστικό, καθώς δίνεται έμφαση στο πειραματικό μέρος.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα κάθονταιΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Ομάδα 18 μαθητών μας από την Β΄ και Γ τάξη, θα εκπαιδευτεί σε μια – ανοιχτού κώδικα- ψηφιακή πλατφόρμα με ονομασία “Arduino” με την βοήθεια της οποίας κάποιος χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματιστή μπορεί εύκολα να την χρησιμοποιήσει και να κατασκευάσει εφαρμογές ρομποτικής και συστήματα αυτοματισμού. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες αφενός για να μην εμποδίζεται η πρωινή εκπαιδευτική διαδικασία και αφετέρου για να  γίνεται πλήρης εκμετάλλευση του εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του σχολείου. Τελικός στόχος η κατασκευή 2 διαδραστικών ψηφιακών κατασκευών οι οποίες ευελπιστούμε να παρουσιαστούν σε επόμενη ανακοίνωση.

Βασικός εκπαιδευτής και συμπαραστάτης στην όλη προσπάθεια θα είναι ο εκλεκτός συνάδελφος Φυσικός και υπεύθυνος του Ε.Κ.Φ.Ε. Θεσπρωτίας κος Νούσης Βασίλειος, τον οποίον και ευχαριστούμε θερμότατα.

  1. Το blog του Ε.Κ.Φ.Ε. σχετικά με το πρόγραμμα: https://ekfethesp.blogspot.com/2018/11/arduino-in-school.html
  2. Ιστοχώρος του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας:

https://3gym-igoum.thesp.sch.gr

  1. Κοινωνικό δίκτυο του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας: https://www.facebook.com/3oGymnasioIgoumenitsas

Ο Δ/ντης του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας

Μητσιώνης Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *