7 μαθητές από σχολεία της Θεσπρωτίας στις ιατρικές σχολές-2η στην Ηπειρο η Θεσπρωτία

Share Button

Ικανοποιητικές ήταν οι επιδόσεις των υποψηφίων της Θεσπρωτίας στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και πολλοί ήταν εκείνοι που διακρίθηκαν συγκεντρώνοντας υψηλές βαθμολογίες πετυχαίνοντας στις σχολές της προτίμησης τους

Το κατώφλι των ιατρικών σχολών θα περάσουν επτά μαθητές από το Νομό Θεσπρωτίας.

Την μερίδα του λέοντος έχει το 1ο Λύκειο Ηγουμενίτσας με τέσσερις επιτυχόντες, ένας μαθητής προέρχεται από το 2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας, οι ακριτικοί Φιλιάτες έχουν έναν μαθητή, ενώ μία μαθήτρια φοίτησε στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας.

Ο Νομός Θεσπρωτίας κατατάσσεται στην 2η θέση από τους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου με το ποσοστό επιτυχίας να ανέρχεται στο 76%.

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις επιδόσεις των μαθητών. Συνεχάρη όλους τους μαθητές ενώ απευθυνόμενος σε εκείνους που δεν τα κατάφεραν τους προέτρεψε να συνεχίσουν να προσπαθούν, τονίζοντας ότι με κόπο και προσπάθεια θα μπορέσουν να επιτύχουν τους στόχους τους:

“Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα ήθελα ως Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας να εκφράσω τα θερμά συγχαρητήρια στις νέες και στους νέους του Νομού μας, που κατάφεραν να εισαχθούν στις σχολές επιλογής τους και να πραγματοποιήσουν έτσι τους στόχους και τα όνειρά τους, μετά από προσπάθειες και κόπους χρόνων. Ελπίζουμε να αποκτήσουν στην ακαδημαϊκή τους διαδρομή γερά εφόδια για να οικοδομήσουν ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Επίσης, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους γονείς που στάθηκαν αρωγοί και εμψυχωτές στην προσπάθεια των παιδιών τους.

Ακόμη , θέλω να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, που κατόρθωσαν να σταθούν δίπλα στους μαθητές τους με αφοσίωση και αγάπη, παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετώπισαν στην άσκηση του διδακτικού τους έργου.

Για όλους εκείνους που δεν πέτυχαν αυτό που επιθυμούσαν, να θυμούνται ότι η ζωή είναι πάντα μπροστά τους και με εφόδια τα νιάτα τους και τη δύναμη της θέλησης να συνεχίσουν να αγωνίζονται, άλλωστε όπως είχε πει σε αποφοίτους ο Steve Jobs: «Δεν υπάρχει αυτό που αποκαλούμε αποτυχία – αποτυχία είναι απλά η ζωή που προσπαθεί να μας αλλάξει κατεύθυνση…»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *