Δημοσίευση ΚΥΑ για την Χωροθέτηση του Νέου Τουριστικού Λιμένα Ηγουμενίτσας και Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων

Share Button

Δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ τ. Δ΄ 227/11.04.2022, η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος & Ενέργειας – Πολιτισμού & Αθλητισμού – Τουρισμού, για την Χωροθέτηση και Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του Νέου Τουριστικού Λιμένα Ηγουμενίτσας .
Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν πλωτό κυματοθραύστη ανατολικά του οποίου διαμορφώνονται παραλιακά κρηπιδώματα, χρήση τεσσάρων πλωτών προβλητών και κατασκευή συμβατικών λιμενικών κρηπιδωμάτων που θα προσφέρουν μόνιμο ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής, κτήρια διοίκησης και υπηρεσιών. Η μαρίνα θα διαθέτει επίσης νηοδόχο για την εξυπηρέτηση travelift καθώς και ράμπα για την ανέλκυση/καθέλκυση σκαφών.
Η ίδρυση και λειτουργία μαρίνας στην Ηγουμενίτσα, καθιστά την περιοχή μας σε μία από τις δυναμικότερες τουριστικές περιοχές της Ηπείρου.

Στόχευση της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. είναι η διατήρηση και ενίσχυση του χαρακτήρα του προορισμού και η διείσδυση του στη διεθνή τουριστική αγορά, καθώς επίσης και η ένταξη της περιοχής στην ενιαία τουριστική αγορά της νότιας Αδριατικής με την αξιοποίηση συνθηκών ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.
Φιλοδοξία της Διοίκησης της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. είναι η υπεύθυνη και ποιοτική διαχείρισης της μαρίνας, αλλά και η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Ηγουμενίτσας, που θα καταστήσει την Μαρίνα της Ηγουμενίτσας ως ένα σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *