Υπέκυψε στην ανωτερότητα της Βέροιας ο Θεσπρωτός, ήττα με 3-1 στην Ηγουμενίτσα-Η παραμονή κρίνεται στο εκτός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Πόντου

Share Button

Η Βέροια έπαιξε σαν πρωταθλήτρια κερδίζοντας με 3-1 τον αγνώριστο Θεσπρωτό και εξασφάλισε την πρώτη θέση διεκδικώντας πλέον την άνοδο μέσω αγώνων μπαράζ κόντρα στον Λεβαδειακό.

Στον αντίποδα η ομάδα της Ηγουμενίτσας θα διεκδικήσει την παραμονή της στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς με τον Απόλλωνα Πόντου στη Θεσσαλονίκη την προσεχή Κυριακή.

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική καθώς η Βέροια ήταν εμφανώς ανώτερη, βρέθηκε να προηγείται με 2-0 στο 21ο λεπτό περιορίζοντας τον Θεσπρωτό σε παθητικό ρόλο από τα πρώτα λεπτά.

Η διάταξη του Θεσπρωτού

Ο Ρότσα είχε να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με την απουσία του Ραμίρεζ ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής ανατρέποντας τα πλάνα του.

Ο Κίναλης υπερασπίστηκε την εστία, έχοντας μπροστά του ως τετράδα στην άμυνα τους Ντ’Αλέσιο, Βαλιέντε, Βασιλάκη και Γκρανσιέρ. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής ξεκίνησαν οι Ζιώγας, Λύγκας, Γεωργούσης, Πατσέκο, Κωνσταντίνου ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Απόστολος Σαραντίδης στον αγαπημένο και προσφιλή σχηματισμό 4-1-4-1 με τον Ρότσα να ενισχύει τον άξονα.

Από την άλλη η Βέροια ταξίδεψε στην Ηγουμενίτσα χωρίς 4 παίκτες αλλά με όλα τα βαριά χαρτιά στην αρχική ενδεκάδα.

Θεμέλια νίκης από το 21ο λεπτό

Οι φιλοξενούμενοι με το…καλησπέρα άγγιξαν το γκολ. Στο 1ο λεπτό ο Γιακουμάκης; βρέθηκε απέναντι από τον Κίναλη ο οποίος έκλεισε το οπτικό πεδίο του επιθετικού της Βέροιας και απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ στην πρώτη κλασική ευκαιρία του ματς.

Στο 6ο λεπτό το σουτ του Οικονόμου έξω από την περιοχή πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Κίναλη με τους παίκτες του Δεμιρτζάκη να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο ξεκίνημα, ενώ στο 9ο λεπτό το ευθύβολο σουτ του Κβόαντεγκ μέσα από την μικρή περιοχή κόντραρε στην πλάτη του Ζιώγα και απομακρύνθηκε.

Στο 10ό λεπτό η υπεροχή των φιλοξενούμενων καρποφόρησε με τον συνήθη ύποπτο Γιάννη Πασά να πλασάρει εύστοχα τον Κίναλη και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η Βασίλισσα συνέχισε να έχει την μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες και στο 16ο λεπτό ο Πσσάς δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του εξ επαφής και σε κενή εστία με τον Θεσπρωτό να είναι πολύ νευρικός, αγχωμένος και άνευρος.

Στο 19ο λεπτό ο Κίναλης εκτινάχθηκε και αποσόβησε σίγουρο γκολ στην φωτοβολίδα του Γιακουμάκη με την μπάλα να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι σε μία από τις κορυφαίες επεμβάσεις της χρονιάς.

Στο 21ο λεπτό ο πορτιέρο του Θεσπρωτού δεν είχε απάντηση στο δυνατό σουτ του Κούατενγκ με την Βέροια να παίρνει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη και να κυριαρχεί απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 29ο λεπτό ο Πασάς βρέθηκε μόνος του στο σημείο του πέναλτι αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύνατο και κατέληξε στην αγκαλιά του Κίναλη με την άμυνα του Θεσπρωτού να παραπαίει και να μην βρίσκει λύσεις στην επιθετικότητα των φιλοξενούμενων οι οποίοι πατούσαν με χαρακτηριστική ευκολία την αντίπαλη περιοχή.

Στο 33ο λεπτό η στριφογυριστή φαλτσαριστή κεφαλιά του Γιακουμάκη ύστερα από γλυκιά σέντρα του Κάτσε πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Κίναλη.

Η πρώτη τελική προσπάθεια του Θεσπρωτού καταγράφηκε στο 41ο λεπτό με το αδύναμο σουτ του Γεωργούση να καταλήγει στην αγκαλιά του Βελλίδη.

Στο 45o o Μούργος με σουτ μέσα από την περιοχή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 που είναι μάλλον κολακευτικό για τον Θεσπρωτό με βάση την εικόνα των δύο ομάδων.

Μείωσε με Κωνσταντίνου

Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με την Βέροια να βγάζει το πόδι από το γκάζι και τον Θεσπρωτό να προσπαθεί υποτυπωδώς να βγάλει αντίδραση μετά την αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσίασε στο πρώτο ημίχρονο.

Οι αλλαγές του Ρότσα έδωσαν πνοή και νεύρο στην ομάδα που μετρίασε εν με΄ρει τις κακές εντυπώσεις.

Στο 64ο λεπτό ο Κωνσταντίνου κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Παπαχρήστο. Ο αρχηγός του Θεσπρωτού με ψύχραιμη εκτέλεση μείωσε σε 3-1.

Στο 65ο λεπτό ο Γιακουμάκης προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Κίναλη χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 74ο λεπτό το δυνατό σουτ του Πούφλη μέσα από την περιοχή, η μπάλα ενώ είχε πορεία προς το τέρμα, χτύπησε στο σώμα του Σκόνδρα και απομακρύνθηκε.

Στο 78ο λεπτό Καπνίδης, Ισαακίδης και Πόζογλου βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση, όμως το σουτ του τελευταίου ανακόπηκε σωτήρια.

 

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Βοηθοί: Τριανταφύλλου (Αρκαδίας), Μπαλτάς (Αχαΐας)

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κίναλης, Βαλιέντε, Ντ’Αλέσιο, Βασιλάκης, Γκρανσιέρ, Κωνσταντίνου, Λύγκας (46ο Στεργίου), Ζιώγας (56ο Μαρτίνεζ), Γεωργούσης (46ο Πούφλης), Πατσέκο (56ο Βαταμίδης), Σαραντίδης (71ο Μπονίγια)

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Παπαχρήστος, Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου, Μούργος (55ο Πόζογλου), Κάτσε, Γιακουμάκης (71ο Ισαακίδης), Κούατενγκ (46ο Ορφανίδης), Πασάς (55o Καπνίδης)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *