Tο Μουσείο «Το Σπίτι της Ρένας» τίμησε με βραδιά καντάδας την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Share Button

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day). Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών «με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».

Με την ευκαιρία του εορτασμού το Μουσείο «Το Σπίτι της Ρένας», Μνήμες-Παράδοση-Πολιτισμός υλοποίησε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 καντάδα με τη χορωδία των «Τροβαδούρων» του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου», αποτελούμενη από χορωδούς συμπολίτες μας και εκλεκτούς μουσικούς.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Βιβλιοπωλείο «Πάσχος» για τις αφίσες και το καφεκοπτείο «Σπαής» για την προσφορά του παραδοσιακού λουκουμιού.

Ευχαριστούμε τη Δασκάλα της χορωδίας κα Χρύσα Σιδηροπούλου, τους μουσικούς και τα μέλη της χορωδίας των κανταδόρων του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου» γι’ αυτή την καταπληκτική βραδιά. Τέλος ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ακολούθησαν τους κανταδόρους μας στο νοσταλγικό τους σεργιάνισμα στην πόλη και ομόρφυναν αυτή την μελωδική βραδιά.

Το Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *