ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Κάτω από τους 120 κυβέρνηση-Μετέωρη η κυβέρνηση-Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Τσίπρας-Πρόωρες εκλογές στον ορίζοντα

Share Button

tsipras-meimarakisΧάνει επί της ουσίας τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση καθώς 47 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας (46 του ΣΥΡΙΖΑ και ένας από τους ΑΝΕΛ) δεν υπερψήφισαν το τρίτο Μνημόνιο. Αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα με τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών πριν την ψηφοφορία, ο κ. Τσίπρας θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Ωστόσο, η κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

ΟΧΙ ψήφισαν ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Αγλαΐα Κυρίτση, ο Κώστας Ήσυχος, η Νάντια Βαλαβάνη, η Ελένη Ψαρρέα, η Ελένη Σωτηρίου, ο Κώστας Ζαχαριάς. ο Βασίλης Χατζηλάμπρου. ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο Στέφανος Σαμοΐλης, ο Γιάννης Σταθάς, ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο Θωμάς Κώτσιας, ο Αθανάσιος Σκούμας, η Αλεξάνδρα Τσανάκα, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης. η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η Ιωάννα Γαϊτάνα, η Λίτσα Αμμανατίδου, ο Στάθης Λεουτσάκος, ο Κωνσταντίνος Δελημήτρος, ο Βασίλειος Κυριακάκης, η Ηρώ Διώτη, ο Ζάννας Ζήσης, ο Ιωάννης Ζερδελής, η Ευγενία Ουζουνίδου, ο Θανάσης Πετράκος, και ο Δημήτρης Κοδέλλας.

ΠΑΡΩΝ δήλωσαν Αλέξης Μητρόπουλος, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, Βασιλική Κατριβάνου, Μαρία Κανελλοπούλου, Ανέττα Καββαδία, Χρήστος Καραγιαννίδης, Νίκος Μιχαλάκης, Θεοφάνης Κουρεμπές, Τζηκα Δανάη και Βασιλίκη Λέβα ενώ παρών σε άρθρα ψήφισαν ο Γ. Κυρίτσης και ο Δ. Σεβαστάκης.

Απών από τη διαδικασία ήταν ο βουλευτής Ευβοίας Γιώργος Ακριώτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *