Αίτημα για ένταξη στους πλημμυροπαθείς

Share Button

PLIMMIRES1Mε πολύ μεγάλες δυσκολίες και κάτω από αντίξοες συνθήκες εξαιτίας του μεγάλου όγκου νερού και στρωμάτων λάσπης, αλλά τουλάχιστον με σύμμαχο τον καλό καιρό, συνεχίζεται από νωρίς σήμερα το πρωί η καταγραφή ζημιών στο νομό Θεσπρωτίας.

Δήμοι και Περιφέρεια μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω της η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε με ένταση ολόκληρο το νομό Θεσπρωτίας.

Την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών. Αυτό αποφασίστηκε στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στην Περιφερειακή Ενότητα, παρόντων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κι άλλων φορέων της περιοχής.

Οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι τεράστιες. Ο ποταμός Καλαμάς βρίσκεται στα όρια της υπερχείλισης και ήδη έχουν ανοίξει όλα τα θυροφράγματα προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε καλλιέργειες.

Δεκάδες είναι οι επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές. Η καταγραφή θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή ώστε στη συνέχεια να κινηθεί η διαδικασία να ενταχθεί ο Νομός στους πλημμυροπαθείς.

Με τον τρόπο αυτό θα γίνει εφικτή η αποζημίωση όσων έχουν υποστεί ζημιές ενώ θα διεκδικηθούν χρήματα προκειμένου να γίνει η αποκατάσταση δρόμων κι άλλων δημόσιων χώρων που δεν άντεξαν στον όγκο της βροχής και υπέστησαν ζημιές.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Οι ζημιές που έχουν προκληθεί τεράστιες. Μόνο με γενναία χρηματική ενίσχυση θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε κι εμείς και οι δήμοι στις μεγάλες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί και να επουλώσουμε τις πληγές που άνοιξε η κακοκαιρία», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης.

Τα συνεργεία του Δήμου εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να επουλώσουν τις πληγές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία. Η κατάσταση εξαιτίας και της ηλιοφάνειας και της πολύ υψηλής θερμοκρασίας (τα τερτίπια του καιρού) έχει ομαλοποιηθεί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.