Απάντηση Γιώργου Κάτσινου στον Γιάννη Λώλο

Share Button

Μετά από δέκα χρόνια οικειοθελούς αποχώρησης μου από την θέση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας ,είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω δημοσίως γιατί δημοσίως προκλήθηκα σε κάποια αναφορά του απολογισμού του φίλου πρώην Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλου.
Αναφέρει στον απολογισμό του:

<< Το 2014 παραλάβαμε έναν Δήμο υπερχρεωμένο, αναξιόπιστο και αφερέγγυο, τόσο στην τοπική αγορά και τους ελεύθερους επαγγελματίες, όσο και σε εργαζομένους στις δομές μας. Έναν Δήμο με ελάχιστη αναγνωρισιμότητα και εξωστρέφεια, η οποία περιοριζόταν κυρίως στα στενά όρια της Περιφέρειας Ηπείρου. >>

Δεν θα σχολιάσω τα πεπραγμένα που περιγράφονται στον απολογισμό. Αυτό κρίνεται καθημερινά από τους πολίτες.

Η επίκληση του 2014 αν δεν είναι δικαιολογία για το αποτέλεσμα των εκλογών είναι προσβολή στην Δημοτική αρχή των τρισήμισυ ετών θητείας της (Ιανουάριος 2011 μέχρι Αύγουστο 2014).

Η Δημοτική αρχή 2011-2014 που επωμίστηκε την συνένωση τεσσάρων Δήμων και μιας κοινότητας σε διοικητικό-οργανωτικό-οικονομικό επίπεδο παρέλαβε χρέος 16 εκατομμυρίων ευρώ , και σε τρισήμισυ χρόνια το μείωσε στα 8 εκατομμύρια .
Το χρέος αυτό στην Δημαρχία του κ.Λώλου με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μηδενίστηκε με έκτακτη χρηματοδότηση.(Ληξιπρόθεσμα-φόρος ζύθου) και υπάρχει δημόσια ευχαριστία στον τότε Πρωθυπουργό Α.Τσίπρα που επισκέφτηκε τον Δήμο.

Η Δημοτική Αρχή 2011-2014
<<η αφερέγγυα ,η αναξιόπιστη , η εσωστρεφής που δεν την γνώριζε κανείς πέρα από τα όρια της Ηπείρου>> ήταν η Δημοτική αρχή
*Της επίλυσης του προβλήματος των Παράνομων μεταναστών
*Της μεταφοράς των καταστημάτων στην παραλία
*Του πρότυπου δρόμου –Πεζόδρομου 49 Μαρτύρων στο Λαδοχώρι
*Του κτιρίου του πρώην ΕΙΝ για Πολιτιστικό κέντρο
*Του παιδικού σταθμού στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης με χρηματοδότηση από το ίδρυμα ΜΕΛΑ(Ποιος ευεργέτης φτιάχνει σχολείο σε αναξιόπιστο Δήμο;)
*Της οργάνωσης του όρχου μηχανημάτων και άλλων μικρών παρεμβάσεων.

Αν με την εξωστρέφεια 2014-2023 ο Δήμος Ηγουμενίτσας έγινε Ευρωπαϊκός και ξεπέρασε τα όρια της Ηπείρου δεν χρειάζεται σχόλιο.
Αν ένας Δήμος είναι αφερέγγυος και αναξιόπιστος δεν οφείλεται στα άψυχα κτίρια και γραφεία ,οφείλεται στα πρόσωπα που συγκροτούν την Δημοτική αρχή και για αυτό η αναφορά του πρώην Δημάρχου είναι προσβλητική και για τον γράφοντα και για τους συνεργάτες του .
Δεν θριαμβολόγησα ποτέ ούτε άνοιξα διάλογο ευθυνών των προηγούμενων πέντε δημοτικών αρχών ,μία εκ των οποίων ήταν και του Δήμου Μαργαριτίου με Δήμαρχο τον κ.Λώλο .

Κάθε δημοτική αρχή προσπαθεί για το καλύτερο ,κάθε Δήμαρχος εξ ορισμού θέλει να αφήσει το στίγμα του και όλοι κρινόμαστε αλλά πρέπει να <<ξεκαβαλικεύουμε>> στην σωστή ώρα για να μας χαιρετάνε μετά και οι πεζοί.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΝΟΣ
ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *