Αποψη: Οι Τούρκοι έμποροι ήρθαν, είδαν και δυστηχώς απήλθαν, της Μυρτώς Λύκα

Share Button

murtoΣεπτέμβριος 2015, Τούρκοι έμποροι φτάνουν στη Θεσπρωτία και οι τιμές που δίνουν για τη αγορά ζώντων μοσχαριών ξεπερνάνε κάθε προσδοκία. Ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας φυσικά δεν έμεινε αμέτοχος σε όλο αυτό, από την πρώτη στιγμή επικοινωνήσαμε μαζί τους και προσφέραμε κάθε δυνατή βοήθεια. Κάποια στιγμή ενημερωθήκαμε ότι η εξαγωγή κόλλησε στην γραφειοκρατία με υπαιτιότητα του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης. Επικοινωνήσαμε με κάθε επίσημο φορέα για την επίλυση του προβλήματος. Σήμερα, δύο μήνες μετά, είμαστε εδώ για να αποκαταστήσουμε όλη την αλήθεια ώστε κανένας κτηνοτρόφος να μην πέσει ξανά θύμα απάτης.
Το πιστοποιητικό υγείας που ζητά η Τουρκία απαιτεί να είναι η χώρα μας απαλλαγμένη από καταρροϊκό πυρετό και οζώδη δερματίτιδα για τα τελευταία 2 χρόνια, πράγμα που φυσικά δεν ισχύει. Αυτό από μόνο του απαγορεύει την εξαγωγή των ζώων μας προς την γείτονα χώρα. Ο έμπορας που τόσο απλόχερα έδινε τιμές στους κτηνοτρόφους μας φυσικά τα γνώριζε όλα αυτά, το θέμα όμως είναι γιατί έδινε τιμές αφού σε καμία περίπτωση, δεν θα μπορούσε να κάνει την εξαγωγή; Και κάποιοι άλλοι, που έφεραν τον έμπορα εδώ ήξεραν, γιατί δεν μίλαγαν; Όπως και να ‘χει, το αποτέλεσμα είναι ένα, δεν μπορεί να γίνει καμία εξαγωγή ζώντων ζώων προς την Τουρκία νόμιμα.

Όλο αυτό ήρθε στο φως, με την βοήθεια του Βουλευτή Θεσπρωτίας, Μάριου Κάτση, της κυρίας Γιαννιού, από την Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής υγείας των ζώων, και τον κ. Στουπή, Γ. Γραμματέα Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό μας για την επίλυση του προβλήματος. Όλο το ΔΣ του Συλλόγου Κτηνοτρόφου Θεσπρωτίας τους ευχαριστούμε θερμά για την βοήθεια τους.

Η Μυρτώ Λύκα είναι πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Agrotes.eu

ΠΗΓΗ:  www.agrotes.eu

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *