Εκπνέει η προθεσμία για τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια γης

Share Button

agrotiki giΜέσα στις επόμενες ώρες θα πρέπει να υποβληθούν από τους ιδιοκτήτες (εκμισθωτές) ηλεκτρονικά στο taxisnet τα μισθωτήρια αγροτικών εκτάσεων που συνάφθηκαν την περασμένη χρονιά και δεν έχουν μέχρι στιγμής δηλωθεί ηλεκτρονικά.

H δήλωση είναι υποχρεωτική εφόσον το μηνιαίο μίσθωμα υπερβαίνει το ποσό των 80 ευρώ το μήνα ευρώ το μήνα.H δήλωση είναι υποχρεωτική εφόσον το μηνιαίο μίσθωμα υπερβαίνει το ποσό των 80 ευρώ το μήνα ευρώ το μήνα.
Πρόκειται για την περίφημη «δήλωση πληροφοριακών στοιχείων µίσθωσης αγροτικών εκτάσεων για τις εκµισθώσεις που συνάφθηκαν µέχρι 31-12-2014» η προθεσμία για την οποία εκπνέει σήμερα, Τρίτη 31 Μαρτίου.

Σημειώνεται, ότι ύστερα από σχετική απόφαση που έλαβε πριν από ενάμιση μήνα περίπου η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, Κατ. Σαββαϊδου, η υποχρέωση υποβολής της δήλωσης είναι υποχρεωτική εφόσον το μηνιαίο μίσθωμα υπερβαίνει το ποσό των 80 ευρώ το μήνα.
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η υποχρέωση αυτή βαρύνει τους ιδιοκτήτες της έκτασης και όχι τον εκμεταλλευτή (αγρότη), είναι όμως κομβικής σημασίας για τον τελευταίο προκειμένου να μην κινδυνέψει να χάσει καλλιεργητικά δικαιώματα (άρα και ενισχύσεις).

Μετά από σχετικές εγκυκλίους και αποφάσεις της ΓΓ Εσόδων, ειδικά για τις αγροτικές εκτάσεις, έχει δοθεί η δυνατότητα να µη συµπληρώνονται όλα τα στοιχεία των συνεκµισθωτών-συνιοδιοκτητών κατά την υποβολή της δήλωσης. Τα στοιχεία αυτά, ωστόσο, θα πρέπει να μπορούν να παρασχεθούν ανά πάσα στιγμή εγγράφως εφόσον ζητηθεί από τις φορολογικές αρχές.

Οι ηλεκτρονικές δηλώσεις των στοιχείων µίσθωσης υποβάλλονται µέσω ειδικής εφαρμογής στο διαδικτυακό τόπο www.gsis.gr.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονταια αυτές οι γραμμές δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρξει νέα παράταση στην ηλεκτρονική υποβολή. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη δοθεί μια καθώς η προηγούμενη προθεσμία εξέπνεε στις 27 Φεβρουαρίου 2015.

Πηγή: agronews

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *