Επιστρέφουν Έλληνες πολίτες από Ιταλία μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Share Button
Για την επιστροφή από την Ιταλία Ελλήνων και Ελληνίδων, που επιθυμούν να επαναπατρισθούν, προγραμματίζεται αύριο Σάββατο 21 Μαρτίου αναχώρηση στις 17:30 του επιβατηγού πλοίου Cruise Olympia από το λιμάνι της Ανκόνα προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η πρεσβεία της Ελλάδας, στη Ρώμη.
Η πρεσβεία καλεί όσους εξ αυτών δεν έχουν ακόμα ενημερώσει για την επιθυμία τους να επιστρέψουν στην Ελλάδα, να επικοινωνήσουν με τον προξενικό γραφείο στην ιταλική πρωτεύουσα, προκειμένου να συμπεριληφθούν στους σχετικούς καταλόγους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της πρεσβείας στη Ρώμη:
Από την Πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρωμη ανακοινώνεται ότι αύριο Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 προγραμματίζεται αναχώρηση στις 17:30 του επιβατηγού πλοίου Cruise Olympia από τον λιμένα της Ancona προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα για την επιστροφή στην Ελλάδα των εν Ιταλία ευρισκομένων Ελλήνων και Ελληνίδων που επιθυμούν να επαναπατρισθούν. Παρακαλούνται όσοι εξ αυτών δεν έχουν ακόμη ενημερώσει την Αρχή μας, να επικοινωνήσουν μαζί μας προκειμένου να συμπεριληφθούν στους σχετικούς καταλόγους.
Το έντυπο της autodichiarazione
Κατά την μετάβαση τους στην Ancona θα πρέπει να έχουν μαζί τους για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται, το έντυπο της autodichiarazione συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο με την ένδειξη ότι επιστρέφουν στον τόπο μόνιμης διαμονής τους.
Κατά την επιβίβαση στο πλοίο πρέπει να φέρουν ισχυρό διαβατήριο η ταυτότητα ελληνική με λατινικούς χαρακτήρες. Ομοίως θα πρέπει κατά την άφιξη τους στην Ελλαδα να τεθούν σε κατ’ οίκον αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες προς προστασία των ιδίων, των οικείων τους και της δημόσιας υγείας. Προς τούτο θα υπογράψουν έντυπο συναφούς δηλώσεως το οποίο θα τους δοθεί εν πλω.
info
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή επιπλέον πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 00393397511631 ή να στέλνουν μήνυμα ηλεκτρονικό στο [email protected] του Προξενικού Γραφείου της Πρεσβείας Ρώμης.
Αλεξάνδρα Βουδούρη
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.