Ερώτηση Βασίλη Γιόγιακα και άλλων βουλευτών της ΝΔ για το “κούρεμα” 50% στα μερίσματα 230.000 συνταξιούχων του Δημοσίου

Share Button

GIOGIAKAS VOULIΕρώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσαν βουλευτές της Νέα Δημοκρατίας σχετικά με το «κούρεμα» 50% στα μερίσματα 230.000 συνταξιούχων του Δημοσίου.

Η ερώτηση:

«Κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από σχετικά δημοσιεύματα στον καθημερινό και ηλεκτρονικό τύπο ότι εστάλη στο υπουργείο σας επιστολή κατά την οποία η Διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων σας γνωστοποιεί ότι πρόκειται να προχωρήσουν σε κούρεμα ως και 50% στα μερίσματα 230.000 συνταξιούχων του δημοσίου κατά τον επόμενο μήνα. Στο περιεχόμενο της επιστολής μάλιστα αναφέρεται ότι για την πληρωμή του Νοεμβρίου απαιτούνται 40-42 εκατ. ευρώ, την στιγμή που τα διαθέσιμα στο ταμείο είναι 16 εκατ. ευρώ. Για τον παραπάνω λόγο και έχοντας ως δεδομένο ότι η μόνη πηγή ρευστότητας, που είναι οι εισφορές των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, είναι της τάξεως των 12 εκατ. ευρώ σας ζητήθηκε πρόσθετη οικονομική ενίσχυση της τάξεως των 16-18 εκατ. ευρώ με εμπιστευτική επιστολή που εστάλη στον Υφυπουργό Εργασίας κο Πετρόπουλο.
Η ανησυχία και η ανασφάλεια των συνταξιούχων συμπολιτών μας αυξάνεται καθημερινά καθώς η καταβολή των μερισμάτων για τον μήνα Νοέμβριο είναι κυριολεκτικά στον αέρα.
Κατόπιν αυτών

Ερωτάστε:

1. Ποιες είναι οι λύσεις που εξετάζετε προκειμένου να καταβληθούν τα οφειλόμενα μερίσματα για τον μήνα Νοέμβριο.
2. Ποιο είναι το σχέδιό σας για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ταμείου ώστε να καταβάλλονται απρόσκοπτα τα οφειλόμενα μερίσματα στους συνταξιούχους.
Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Βασίλης Οικονόμου

Μαρία Αντωνίου

Φωτεινή Αραμπατζή

Γιώργος Βαγιωνάς

Κώστας Βλάσης
Γεράσιμος Γιακουμάτος

Στέργιος Γιαννάκης

Βασίλης Γιόγιακας

Ανδρέας Κατσανιώτης

Χρήστος Κέλλας

Όλγα Κεφαλογιάννη

Δημήτρης Κυριαζίδης

Κώστας Κοντογεώργος

Χρήστος Μπουκώρος

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Κώστας Σκρέκας

Γεώργιος Στύλιος»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.