Κορωνοϊός: Κλείνουν καφετέριες, ταβέρνες, εμπορικά κέντρα (+βίντεο)

Share Button

Στο κλείσιμο των καφετεριών, των εστιατορίων και των μπαρ προχωρεί η κυβέρνηση την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται και φθάνουν, τα επιβεβαιωμένα, στα 190. Όπως δήλωσε λίγα λεπτά πριν από την ανακοίνωση του κ. Τσιόδρα, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, δύο είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους η κυβέρνηση προχώρησε στην επέκταση των μέτρων. Ο πρώτος είναι η αύξηση των κρουσμάτων και ο δεύτερος η μη τήρηση των υφιστάμενων μέτρων.

Στην ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, ανέφερε πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται συνολικά σε 190, ενώ 11 από αυτά χαρακτηρίζονται ως «ορφανά», αφού δεν έχει εντοπιστεί επαφή τους με ήδη επιβεβαιωμένα κρούσματα. Τα 9 «ορφανά» κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Αττική.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως 47 άτομα νοσηλεύονται και πέντε από αυτά έχουν διασωληνωθεί.

Όσον αφορά την απόφαση της κυβέρνησης, συγκεκριμένα κλείσουν καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, όλα τα καταστήματα εστίασης, εκτός από τα delivery και τα take away. Κλείνουν επίσης πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα. Ανοιχτά μένουν τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας.

Σημειώνεται πως το κλείσιμο των σχολείων οδήγησε τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων και τους φοιτητές στα καφέ με αποτέλεσμα το μέτρο να καθίσταται ανενεργό. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση προχωρά στο κλείσιμο τους ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο που συνέβαλε στη δραματική κρίση της Ιταλίας, ενώ εξετάζει και άλλα μέτρα ανάλογα με τις εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων οδήγησε τη νεολαία στα καφέ με αποτέλεσμα να παρατηρούνται εικόνες που δείχνουν πως πολλοί αψηφούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να ξυπνούν τις πρόσφατες μνήμες απο την Ιταλία που είχαν ως αποτέλεσμα να ξεφύγει ο ιός και να πλήττει πλέον όλη τη χώρα.

Πρέπει να σημειωθεί πως και οι έκτακτες γονεϊκές άδειες οδήγησαν πολλούς γονείς που βρίσκονται στα σπίτια με τα παιδιά τους να επιλέγουν εξόδους σε ανοιχτούς μέν χώρους συνωστιζόμενοι όμως πλέον με άλλους γονείς και τα παιδιά τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.