Λαϊκή Αντίσταση: Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης

Share Button

laiki antistasiΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12ης ΝΟΕΜΒΡΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ – ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Η αντιλαϊκή επίθεση συνεχίζεται! Αυτή τη φορά στο τιμόνι της επίθεσης βρίσκεται η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία υλοποιεί τις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών της τρόικας, όπως είχαν κάνει κι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχοντας τη στήριξη και των υπόλοιπων μνημονιακών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Ένωση Κεντρώων), ενώ δεν πρέπει να ξεγελά η «αντιμνημονιακή» ρητορεία των νεοναζί της «Χρυσής Αυγής».

Μετά τη στήριξη και τα εύσημα που πήρε και από τα γεράκια της Ουάσιγκτον, στα πλαίσια της προσαρμογής του ΣΥΡΙΖΑ στα επικίνδυνα Aμερικανονατοϊκά παιχνίδια στην περιοχή, ο προσαρμοσμένος πλέον ΣΥΡΙΖΑ προχωρεί :

* Στην επιβολή νέων φόρων στο λαό με στόχο τη ληστρική μεταφορά πλούτου προς τους ντόπιους καπιταλιστές και τους ξένους ιμπεριαλιστές (ΕΕ-ΔΝΤ). Με τον ΕΝΦΙΑ που «θα καταργούνταν». Με την αύξηση του ΦΠΑ. Με την βαριά φορολόγηση και το ξεκλήρισμά της αγροτιάς.

* Στην επιβολή ενός νέου αντιασφαλιστικού τερατουργήματος, όπου πέρα απ΄ την αύξηση των ορίων ηλικίας και τις συντάξεις πείνας, επιδιώκεται μια ολοκληρωτική ανατροπή, που θα κατεδαφίσει τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων στην σύνταξη και την ασφάλιση.

* Στην «ατζέντα» της αντιλαϊκής επίθεσης βρίσκονται και οι ομαδικές απολύσεις, η παραπέρα «ελαστικοποίηση» των εργασιακών σχέσεων, οι συλλογικές συμβάσεις, οι μισθοί και τα μεροκάματα, τα δικαιώματα της νεολαίας στις σπουδές και στη δουλειά, στην Παιδεία, το δικαίωμα του λαού στην περίθαλψη, τα ξεπουλήματα κι οι ιδιωτικοποιήσεις.

* Ταυτόχρονα, οι ιμπεριαλιστές «σύμμαχοι» δείχνουν απόλυτα «ανελαστικοί» και στο μέτωπο των «κόκκινων» δανείων και των πλειστηριασμών κατοικιών.

Βέβαια, παρά τις «θυσίες», όπως ονομάζουν οι ιθύνοντες του συστήματος την επίθεση στο λαό, ούτε δουλειές πρόκειται ν’ ανοίξουν, ούτε καμιά «ανάπτυξη» πρόκειται να έρθει.

Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Ενώ αυτή είναι η κατάσταση, με ευθύνη των δυνάμεων που αναφέρονται στην Αριστερά και του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος, δεν έχει ξεσπάσει κανένας σοβαρός αγώνας ενάντια σ΄ αυτή την επίθεση. Οι συμβιβασμένες-υποταγμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ (που πρόκρινε το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα του Ιούλη) και της ΑΔΕΔΥ, αυτοί που στηρίζουν τη νέα επίθεση ενάντια στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, δεν «απενοχοποιούνται» με την κήρυξη μιας 24ωρης γενικής απεργίας.

Και δεν αποτελούν πραγματικό αγώνα, οι θεαματικές, τηλεοπτικού τύπου ενέργειες του ΠΑΜΕ, που αναπαράγουν την περιθωριοποίηση των μαζών και δε συγκροτούν απολύτως τίποτα.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι κι ο λαός πρέπει να αξιοποιήσουν την απεργία αυτή για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα, αλλά και για να χαράξουν το δικό τους δρόμο αντίστασης και αγώνα. Κόντρα στην απογοήτευση και την αδράνεια, να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους, να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια και να υπερασπίσουν μαζικά, συλλογικά και αποφασιστικά τα δικαιώματά τους, αλλά και την ίδια τους τη ζωή. Αυτή είναι και η μοναδική διέξοδος! Με ΚΟΙΝΕΣ συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, συνελεύσεις, απεργίες να συμβάλουν στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, και στη δημιουργία ενός Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση!

Κάτω τα χέρια απ΄ το δικαίωμα στη δουλειά!

Κάτω τα χέρια απ΄ τα μεροκάματα, τους μισθούς και τις συντάξεις!

Κάτω τα νέα και παλιά μνημόνια, η πολιτική κυβέρνησης- κεφαλαίου

Ούτε Ε.Ε. – Ούτε Δ. Ν. Τ. – Κάτω τα δεσμά του ιμπεριαλισμού!

Ο μαζικός λαϊκός αγώνας η μοναδική διέξοδος!

Απεργιακή συγκέντρωση, Πλατεία Δημαρχείου 10.30πμ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *