Μέχρι τέλος καλοκαιριού εξόφληση εκκρεμοτήτων του 2014 προωθεί ο ΕΛΓΑ

Share Button

ELGA leftaΝα αποπληρώσει όλα τα υπόλοιπα από ζημιές του 2014 προς τους παραγωγούς μέχρι το τέλος Αυγούστου έχει στο πλάνο του ο ΕΛΓΑ, με βάση εσωτερικό χρονοδιάγραμμα και με την «ασφάλεια» του αποθεματικού του οργανισμού.

Η πορεία των πληρωμών δεν επηρεάζεται από τη μεταφορά διαθεσίμων, γιατί ο ΕΛΓΑ έχει δικό του αποθεματικό, εξηγεί ο αντιπρόεδρος Θ. Ζαννιάς.Η πορεία των πληρωμών δεν επηρεάζεται από τη μεταφορά διαθεσίμων, γιατί ο ΕΛΓΑ έχει δικό του αποθεματικό, εξηγεί ο αντιπρόεδρος Θ. Ζαννιάς.
Όπως λέει αποκλειστικά στο Agronews ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Θανάσης Ζαννιάς, «μέχρι τέλος του καλοκαιριού θα πληρωθούν οι όποιες εκκρεμότητες έχει ο οργανισμός για ζημιές που έγιναν το 2014».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, «η πορεία των πληρωμών δεν πρόκειται να επηρεαστεί καθόλου από τη μεταφορά των διαθεσίμων του οργανισμού στην ΤτΕ, με την περιβόητη ΠΝΠ της κυβέρνησης, καθώς ο «κουμπαράς» του ΕΛΓΑ έχει αποθέματα».

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή 29 Μαΐου, καταβλήθηκαν ομαλά και χωρίς προβλήματα από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις ύψους 29 εκατ. ευρώ σε 14.970 παραγωγούς, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και, κυρίως, σε ελιές, οπωροφόρα δέντρα, σανοδοτικά φυτά, εσπεριδοειδή, ακτινίδια, χειμερινά κηπευτικά, βαμβάκια και καπνά, αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο για τα έτη 2014 -2015, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποστολής των σχετικών αρχείων πληρωμής στην Τράπεζα Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΛΓΑ για ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες όλης της χώρας από διάφορα καλυπτόμενα ασφαλιστικά αίτια το 2014 και το πρώτο δίμηνο του 2015, έχει καταβάλει έως τέλος Απριλίου στους δικαιούχους αγρότες αποζημιώσεις ύψους 99,4 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα, για το ζωικό κεφάλαιο έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις ύψους 4,2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα δε με όσα έχει γνωστοποιήσει ο Οργανισμός έχει προγραμματιστεί η πληρωμή αποζημιώσεων 38,8 εκατ. ευρώ για το διάστημα Ιουνίου-Σεπτεμβρίου και, ειδικότερα, η καταβολή 10,2 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο, 15,2 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο, 12,2 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο και 1,2 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *