Ντόρα Μπακογιάννη προς βουλευτές: Λειτουργήστε με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας

Share Button

NTORA MPAKOGIANNIΈκκληση προς τους Έλληνες βουλευτές να λειτουργήσουν προτάσσοντας πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας, απηύθυνε από τα Ιωάννινα η Ντόρα Μπακογιάννη.  «Καλώ όλους από εδώ, από τα Γιάννενα, να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε περιθώρια να σκεφτόμαστε όπως χτες, πρέπει να σκεφτούμε όπως το επιβάλλει η κρίση και ο πόνος που έχει ο ελληνικός λαός και οι θυσίες που έχει πληρώσει», τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Η κ. Μπακογιάννη, η οποία βρέθηκε στην ηπειρωτική πρωτεύουσα με αφορμή την εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στο χρέος και το καθήκον που έχουν οι Έλληνες βουλευτές: «Οι 300 της Βουλής δεν έχουν την ευθύνη του μέσου πολίτη. Οι 300 της Βουλής έχουν την ευθύνη βουλευτού, ο οποίος μπαίνοντας στη Βουλή των Ελλήνων ορκίζεται στο Σύνταγμα της χώρας και ορκίζεται να βάλει πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδος. Άρα, ναι, αυτά τα οποία σήμερα γνωρίζουμε, τα γνωρίζουν και οι 300 βουλευτές», επισήμανε.

Η βουλευτής της ΝΔ εμφανίστηκε «εξαιρετικά ανήσυχη για το τι θα συμβεί στην πατρίδα μας στην περίπτωση που διακινδυνεύσουμε θυσίες 5 ετών του ελληνικού λαού», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Μάλιστα, πρόσθεσε: «Είμαι εξαιρετικά ανήσυχη, δεν θέλω να δω την Ελλάδα χωρίς δίχτυ ευρωπαϊκής προστασίας, δεν θέλω να δω την Ελλάδα να ξεκινάει ξανά από την αρχή, αυτή τη μακριά και επίπονη πορεία που σήμερα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πίσω μας, δεν θέλω να ξαναδώ την Ελλάδα να φτάνει στο σημείο μηδέν και να πρέπει να θυσιάσει ακόμη περισσότερα πράγματα από αυτά τα οποία ήδη έχει θυσιάσει».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε:«Να βρεθεί οπωσδήποτε ένας τρόπος αυτό τον σκόπελο να τον ξεπεράσουμε. Πώς θα τον ξεπεράσουμε εξαρτάται από εμάς. Πρέπει να μπορούμε να εκλέξουμε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *