Οταν ο Κυριακούλης Μαυρομιχάλης κατέπλευσε στα Σύβοτα με 15 Υδραίικα πλοία

Share Button

ΜΟΝΟ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ Κυριακούλη ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ (καταγωγή από τη Μάνη) ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΔΡΑΙΩΝ ΝΑΥΤΩΝ.
Τα εν λόγω στοιχεία τα οποία θα εκθέσουμε κατωτέρω είναι έγκυρα, διασταυρωμένα και επιβεβαιωμένα από όλους τους Ιστορικούς της Ελλάδας αλλά και τους ξένους ιστορικούς της εποχής.
ΔΗΛΑΔΗ:

Χωρίς να μακρηγορήσουμε ιστορικά, στις αρχές του 1822 ο ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΣ διέταξε την λεγόμενη Επιχείρηση στην Ήπειρο.
Ανέθεσε λοιπόν την αρχηγία αυτής της Ηπειρωτικής επιχείρησης στον πεπειραμένο Καπετάνιο και Αγωνιστή Κυριακούλη ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ.
Έτσι στις αρχές του 1822 ο Κυριακούλης ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ με 15 ΥΔΡΑΙΙΚΑ πλοία και ναύτες από την Ύδρα κατέπλευσε στο Μούρτο (σημερινά Σύβοτα), όπου και αγκυροβόλησαν, με σκοπό να ζητήσει την ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ στο ιερό αγώνα των Σουλιωτών των οποίων η ανδρεία ήταν γνωστή από τα προηγούμενα χρόνια στην ανατίναξη τότε του ζυγού του Αλή Πασά των Ιωαννίνων αλλά και του τούρκικου ζυγού.
Το ιστορικό αυτό και αδιαμφισβήτητο γεγονός πρέπει να τιμηθεί συζευγμένα και δεόντως .
Αυτή δε η ιστορική παρουσία τόσο Κυριακούλη ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ όσο και των 15 πλοίων από την Ύδρα με πλήρωμα Υδραίους Ναύτες είναι ιστορικά ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ.

Μετά τιμής

Γρηγόριος ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ιστορικός και ιδιαίτερα Ιστορικός Ελληνιστής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *